Den 5. februar kl. 19.00 på Fredericia Bibliotek

Billetter á 80 kr. i Bibliotekets velkomstcenter eller via bibliotekets hjemmeside

I et samarbejde med Samklang inviterer Fredericia Bibliotek til et interessant foredrag med Preben Kok, den tidligere sognepræst i Engum og sygehuspræst i Vejle. Preben Koks foredrag handler om skyld, ansvar, grænser og magtesløshed.

Senest har han skrevet bogen “Slip livet løs”, som han selv kalder et kampskrift og sit åndelige testamente. I bogen gør han op med en række givne forestillinger og vaner, som det moderne menneske kæmper med i sin hverdag og sit liv. Blandt andet har vi en urealistisk forestilling om, hvor meget styr vi kan have på livet.

”Vi har glemt, at sårbarhed kan være frugtbar. Alle nyfødte er jo helt magtesløse, og det kommer der jo heldigvis et liv ud af. Et liv, der gør os klogere og giver os mere og mere erfaring, indtil vi blomstrer og står i fuldt flor. Lad os gøre op med en række af de negative forestillinger og vaner, som det moderne menneske kæmper med i sin hverdag og sit liv”, fortæller Preben Kok.

Aftenen vil udfordre to begreber sammen med publikum, nemlig det grænsesøgende og det grænsesættende. For ofte tynges vi af skyldfølelse, også hvor vi slet ingen skyld kan have.

Faktabox:

Samklang er en sammenslutning af 9 patientforeninger, der blandt andet har som mål at arbejde for oplysning til borgerne og god kommunikation mellem foreningens medlemmer og det offentlige.