Til Danmarks dårligste ledede og berøringsangste byråd. Som desværre er i Fredericia kommune. Har i glemt i er ”ansat” af borgerne til at varetage Deres interesser. Har i glemt den lovede åbenhed I alle kom med under sidste valgkamp. Det virker som i alla har taget løbeskoene på for at sprinte fra Jeres valgløfter. I er direkte pinlige.

Borgernes retssikkerhed dermed demokratiet sikres også igennem en uvildig borger-rådgiver/borger-vejleder. Jeres ”system” baseret på filosofien om, at ”hvis ikke det er skrevet ned, så findes det ikke” viser I enten ikke forstår problemstillingen eller vil dække over noget. At indføre borgervejlederen i styrelsesvedtægten er ikke en personalesag, det er en funktionssag, en sag om placering og økonomi. På byrådsmødet den 21 gjorde I det til en personalesag. Er det en lukket dagsorden fra kommunaldirektøren i her ubevidst kommer til at fremvise?. ”Cover my ass” filosofien som byrådet bevist styre efter er dræbende for demokrati og åbenhed. Steen Wrist, en rigtig leder skyder ikke udfordringer til hjørnespark i et lukket ØK, slet ikke udfordringer med en markant borgerinteresse. Han fokuserer på problemstilling og en åben løsning til fælles bedste.

Det er et under hvis nogen fremover ønsker at være borgervejleder under det Fredericias byrådscirkus, et job der kræver både faglig og menneskelig forståelse samt evnen til at sige fra og til.

Fredericia kommune burde med sin anstrengte økonomi, der bla. er forårsaget af flere dårlige sager som borgmester-, teateret sagen og andre politiske fejlskud, uden rysten på hånden indskrive borgervejlederen i para 65 e og få det statslige tilskud der kan tilfalde.

Poul Rand, Calvinsvej 34, 7000 Fredericia. Borgerlig debattør for Liberal Alliance i Fredericia.