Et kendt ordsprog lyder: ”Når det stormer, er der nogle, der bygger læhegn, mens andre bygger vindmøller”. I det seneste svære, krævende og udfordrende år har I, kære HK’ere ansat i Fredericia Kommune, faktisk formået at bygge både læhegn og vindmøller, mens Corona har sat sit præg på vores arbejdsdag.  

Der er bygget læhegn, så I fortsat kan hjælpe og ”beskytte” borgerne – og dermed give dem læ, selvom det stormer. Mange af jer tog i foråret en ekstra tørn ude i vores daginstitutioner og på vores skoler. I hjalp med at holde rent, holde afstand og stå på mål. I bla. Borgerservice bliver borgerne fortsat serviceret. I Arbejdsmarkedsafdelingen satte I fra start fuld blæst på udvikling af nye digitale måder til mødet med borgerne, og formidling af jobs er gået til ”filmen”.

På vores forskellige arbejdspladser blev der udviklet og fundet løsninger, så borgerne kunne blive betjent på den ene eller anden måde. Vi har været flyttefolk, med vores arbejdsudstyr – frem og tilbage fra arbejdspladsen og til hjemmekontoret – og retur igen. Arbejdspladsen derhjemme, som for nogle har været køkkenbordet. Vi har med 200 km i timen taget Teams, Skype og Zoom til os, så vi kunne binde bånd i arbejdsopgaver, borgermødet og samarbejdet. Vores ledere har stået os bi, givet plads og været med til at udvikle nye muligheder i begrænsningerne. For der skulle også vindmøller til for at holde os i gang og bringe os igennem en meget udfordrende tid.

Dette synspunkt er tænkt som et velfortjent skulderklap til den store gruppe af HK’ere i Fredericia Kommune, jeg har fornøjelsen af at være fællestillidsrepræsentant for. Når jeg møder jer, hører jeg godt nok, at I gerne så, at vi kom tilbage til den vante hverdag – og hvem vil ikke det? Men jeg hører også, hvordan I på imponerende vis har fundet veje og udveje til at fastholde glæden ved hverdagen og arbejdet.

På Facebook er det samtidig sjovt at følge jeres fritid og idérigdom. Vinterbadning, traveture med sønnen, snobrødbagning med ungerne, lektiehjælp til de mindste og behovet for et internet, der pludselig skal kunne klare, at hele familien er på nettet samtidig. I skole og på arbejde.

Tak, siger jeg bare – både til jer HK’ere, men også til alle mine andre kolleger i Fredericia Kommune. Lige nu er det tiden, hvor vi tager en ekstra tørn med en ugentlig test for Covid-19. Vi skal holde ud og holde sammen. Heldigvis er årstiden og vaccinerne snart med os, og indtil videre er min konklusion klar: I gør det knald hamrende godt!

Helle Bang Andersen

HK´s Fællestillidsrepræsentant i Fredericia Kommune

Nørrebrogade 101

Fredericia

Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen (@jjpedersen)
1 måned siden

HK, 3F, Socialdemokratiet, Fredericia Kommune. Er det det samme?
Er det også samme adresse og telefonnummer?