D. 24. februar 2020 blev 24-årig Qasim Abdulhafid skuddræbt i Korskærparken. I dag starter retssagen mod den formodede gerningsmand, der på anholdelsestidspunktet var 27 år.

Den formodede gerningsmand, der på anholdelsestidspunkt var 27 år, blev anholdt d. 28. februar, og dagen efter blev han fremstillet ved Retten i Horsens, hvor dørene blev blev begæret lukket trods protester fra pressen. Dagen inden var to mænd blevet varetægtsfængslet i sagen, men sidenhen er en 30-årig mand blevet frikendt, men det blev ikke tilfældet for en 48-årig mand. De var begge sigtet for at have været i besiddelse af mordvåbnet.

Flere områder i Korskærparken var afspærret i timerne efter skuddrabet. (Foto: AVISEN)

Sagen vakte stor opsigt, ikke kun i Korskærparken. Politiet oprettede som følge af skudepisoden visitasionszoner flere steder i Fredericia. I Korskærparken gjaldt det området Ullerupdalvej, Nørre Allé, Vestre Ringvej, Vejlevej og Venusvej, mens det i centrum var Vester Voldgade, Nørre Voldgade, Øster Voldgade (inkl. Østerstrand), Kongensgade, Esplanaden, Oldenborggade, Norgesgade og Sjællandsgade. I forbindelse med oprettelsen af visitationszonen begrundede politiet det med følgende:

»Beslutningen om at indføre visitationszonen skyldes, at Sydøstjyllands Politi vurderer, at der i den pågældende periode er en forøget risiko for, at der besiddes eller bæres våben i de anførte områder med henblik på at foretage strafbare handlinger, som indebærer fare for personers liv, helbred eller velfærd.«

»Vurderingen bygger bl.a. på, at der i går skete et drab på en 24-årig mand i Korskærparken i Fredericia. Den afdøde er en del af en gruppe af unge mænd med anden etnisk oprindelse, der er bosiddende i Korskærparken. Denne hændelse i Korskærparken og igangværende konflikter betyder, at politiet vurderer, at der er risiko for yderligere alvorlige voldelige opgør i områderne.«

Susanne Eilersen (O) var ikke tilfreds med, at byrådet ikke var orienteret om den anspændte situation i Korskærparken. (Foto: AVISEN)

Skuddrabet kom som et chok på flere parametre. Blandt andet var byrådet ikke orienteret om, at der var igangværende konflikter i området.

»Det, der skuffer mig er, at når vi som byråd får noget at vide er det, at det går godt. Også fra politiet. Det skuffer mig, at når man ser andre tendenser, at vi så ikke får det at vide. Vi kan ikke agere på noget vi ikke ved. Der bor mange mennesker i området. Dem har vi en forpligtelse til at beskytte. Man skal ikke være bange for at gå i sit eget boligområde. Derfor skal vi også have alle informationer. Jeg har ikke været oplyst om, at noget er under opsejling,« sagde viceborgmester Susanne Eilersen (O) i forbindelse med skuddrabet.

Mange var mødt op til mindehøjtidligheden. (Foto: AVISEN)

Drabet af 24-årig Qasim var noget, der berørte mange. Qasims barndomsven, Nadim Beydoun, arrangerede en mindehøjtidlighed ud for Korskærvej 6. Flere hundrede var mødt frem for at mindes Qasim. Undervejs var der taler fra tydeligt berørte personer, som fik sagt et sidste farvel til Qasim. Til stede var blandt andet formand for Helhedsplansudvalget, Turan Saves (A).

Det var ikke kun i Korskærparken som efterforskningen var centreret omkring fra politiets side. Ungdommens Hus, Mindelunden og voldgravene omkring brandstationen dannede centrum om flere politiaktioner, som politiet bekræftede havde relation til skuddrabet. 

Området omkring Mindelunden dannede rammerne om en del af efterforskningen. (Foto: AVISEN)

»Hvis du var i Fredericia i området ved eller mellem Ungdommens Hus på Norgesgade 46a og DSB Mindelunden ved Holtens Bastion sydvest for Sjællandsgade, mandag den 24. februar i tiden fra kl. 08:00 til kl. 15:00 – eller kender du én, der måske var – så læs videre her.«

»Sydøstjyllands Politi søger nemlig vidner, der i det nævnte tidsrum opholdt sig lige der, og som nærmere bestemt:«

»I tiden fra kl. 08:00 til kl. 13:30 iagttog en eller flere mistænkelige personer, der havde påfaldende eller usædvanlig adfærd, eller som kunne have gemt noget på stedet.«

»I tiden fra ca. kl. 13:50 til ca. kl. 15:00 iagttog en mand på en sort scooter iført en sort styrthjelm samt mørkt tøj, eller en mand i gang med omklædning eller lignende, eller måske en mørkklædt mand, der kørte på en cykel.«

Den formodede gerningsmand. (Foto: Sydøstjyllands Politi)

Helt frem til d. 15. april 2020 var der oprettet visitationszoner i Fredericia, men det er først i dag, at retssagen mod den formodede gerningsmand indledes.

0 0 stem
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer