Sagen mod den formodede og nu sigtede drabsmand fra skuddrabet i Korskærparken d. 24. februar 2020 har været for retten i to dage. Både den sigtede og vidner har afgivet forklaring. Vi gennemgår her de vigtigste elementer fra de to retsdage.

24-årig Qasim Abdulhafid afgik ved døden efter et skud, der blev affyret mod ham ud for Korskærvej 6 d. 24. februar 2020. Retssagen mod den formodede gerningsmand blev indledt i mandags, hvor det ved Retten i Kolding hurtigt blev klart, at der er tale om en sag af ekstraordinær karakter.

Allerede ved ankomsten til retsbygningen kunne man mærke det. Der stod to bevæbnede betjente, og foruden den obligatoriske scanning af tasker og kropsscanning ved indgangen, så var der en visitation foretaget af politiet ude foran retslokale 11, som er Retten i Koldings største sal, og hvor sagen har sin gang. Politiet bad om CPR-nummer på alle, der skulle ind, og efterfølgende blev man visiteret og scannet med en metaldetektor.

Hurtigt på førstedagen blev det fastlagt, at den mistænkte i sagen, en 28-årig der kommer fra Fredericia, har tilknytning til Loyal To Familia, hvilket han har erkendt. Han er sigtet for tre forhold, som er manddrab, besiddelse af en pistol og brugstyveri af en scooter. Han erkender tyveriet af en scooter, hvor det på andendagen af retssagen kom frem, at den forudrettede i den sag kræver 9.500 kroner i erstatning i den forbindelse.

Den formodede gerningsmand. (Foto: Sydøstjyllands Politi)

Anklager Anna Holm startede med at ridse hele forløbet op. Det kom blandt andet frem, at der er sikret videoovervågning fra privat beboelse på veje i nærheden af Korskærvej, Circle K, McDonald’s, Ungdommens Hus og Tøjhuset, der viser gerningsmandens færden før og efter skudepisoden. På Ungdommens Hus’ overvågning kunne man se, at der blev skiftet tøj og taget en cykel, og via overvågning kan man se, at ruten den pågældende person tager er forbi Tøjhuset. Politiet har ligeledes tjekket overvågningen på Gasværksgrunden, men der figurerer personen ikke på.

Under afhøringen af den tiltalte kom det frem, at han kendte Qasim, som han havde siddet i Kolding Arrest med tilbage i 2015, og de gik også gårdture sammen, og de to parter har ifølge den tiltalte ikke på noget tidspunkt været i konflikt med hinanden. Sidst de to sås var tilbage i 2018 ude foran Retten i Kolding, fortalte den sigtede og sagde, at han kendte Qasim som en, der passede sin skole, røg lidt hash og gik hjem igen.

Den 28-årig fortalte, at han en måneds tid før drabet var blevet stukket ned nær Mindelunden, men at han valgte ikke at anmelde overfaldet, da han mente det ikke ville være muligt at finde de tre overfaldsmænd, som han beskrev som danske af udseende, og at der derfor ikke var Qasim, som havde gjort det.

På førstedagen i retssagen kom det ligeledes frem, at politiet d. 27. februar fandt to scootere og en styrthjelm i et skur på Vester Voldgade 21. Fundet blev gjort på baggrund af en anonym anmeldelse, og efterfølgende blev der også fundet arbejdshandsker og andre ting i nærheden af Vester Voldgade 21, der er den forladte bygning bag Ungdommens Hus. Anklagemyndigheden fortalte, at det var politiets opfattelse, at scooterne blev forsøgt brændt af. Efterfølgende viste det sig, at den ene af de to scootere matchede på den tiltaltes DNA, og brugstyveriet af scooteren har han erkendt. Den tiltalte forklarede det med, at han ville give sin eks-kærestes nye kæreste “en røvfuld”, da han ikke måtte se hendes datter.

Den sigtede forklarede, at han den 24. februar, hvor drabet fandt sted, havde været i Ikast, hvor han solgte hash. Den sigtede kørte retur til Fredericia om eftermiddagen for at aflevere en bil, som han havde lånt, men kom senere samme dag retur til Ikast, hvor han endte med at blive anholdt d. 28. februar 2020.

Politiet var massivt til stede i Korskærparken i timerne efter drabet. (Foto: AVISEN)

Tirsdag var det blevet tid til vidneafhøring. En ældre mand var indkaldt som vidne, da han efter endt træning i Fredericia Idrætscenter, løb en tur og var på Korskærvej, da der lød et brag. Vidnet fortalte, at han så Qasim komme løbende og råbte, at han var blevet skudt. Den ældre mand fortalte, at han så en kom løbende til og hjalp Qasim, mens vidnet selv stod lidt længere væk og efterfølgende blev afhørt af politiet.

Den pågældende mand, der hjalp Qasim på stedet afgav også forklaring. Han fortalte, at hans far og ham havde været i My Home og efter at være kommet retur havde læsset en seng ned i en trailer, og i den forbindelse hørte de et brag, som viste sig at være skuddet. Vidnet fortalte, at han har gået i parallelklasse med Qasim i folkeskolen, men at han ikke har haft noget at gøre med ham siden, løb hen til Qasim, da han faldt sammen. Vidnet fik ringet 112 og gik igang med at følge instrukserne fra alarmcentralen, men undervejs blev vidnet opmærksom på, at der holdt en på en scooter med en sort hjelm. 

En buschauffør blev også afhørt. Om morgenen op til drabet kunne han konstatere, at hans scooter var blevet stjålet foran hans lejlighed i Lollandsgade. Han skulle møde på arbejde 06:50, hvor han skulle have ruten, der kører ud mod blandt andet Korskærparken. Til sin store overraskelse kunne han se en person komme kørende på hans scooter netop i det område. Buschaufføreren fortalte, at han havde lyst til at standse bussen, men at han ikke gjorde det. I stedet politianmeldte buschaufføreren tyveriet, da han var færdig med ruten. Senere samme aften blev buschaufføreren kontaktet af politiet, som han fortalte, at der er videoovervågning i bussen. Scooteren blev fundet i skuret på Vester Voldgade 21, men den var i sådan en tilstand, at det krævede en større reparation at få den til at køre igen. Derfor har buschaufføreren sat et erstatningskrav i sagen.

Politiet lavede flere aktioner ved Mindelunde i forbindelse med efterforskningen. (Foto: AVISEN)

På retsmødet blev der afspillet en videoafhøring af to skoleelever, der sammen havde været på McDonald’s på Vejlevej mellem to lektioner. Begge drenge fortalte om, hvordan de havde set en mystisk mand omkring McDonald’s og den store bygning ved siden af, som senest har huset Saxo Bank. Drengene så både manden, da de gik ind på McDonald’s og da de gik ud igen fem-ti minutter senere. Drengene fortalte, at de var sikre på, at det var en PGO-scooter som manden stod med.

De to sidste vidner, der blev afhørt, var et ægtepar, hvor manden er dømt for at have været i besiddelse af mordvåbnet. Begge parter erkendte, at de kender den tiltalte i sagen. Manden fortalte, at han fandt pistolen i en metalkasse i et skur, der tilhører den ejendom, som han bor i. Han tog den med ind og opdagede, at det var en pistol. Den efterfølgende dag kom den tiltalte i sagen hjem til ægteparret og spurgte efter “den der”, med henvisning til pistolen, men på det tidspunkt var pistolen blevet væk. Senere fortalte den 28-årig sigtede til ægteparret, at han havde fundet pistolen.

På selve drabsdagen besøgte den 28-årig ægteparret igen. Manden beskrev den sigtedes tilstand som oprevet, og spurgte om han havde røvet en bank, men det kom der ikke noget svar på. I stedet spurgte den tiltalte både manden og kvinden, om de ville køre ham til Ikast, men han fik et nej på trods af at have spurgt gentagende gange.

Retssagen mod den 28-årig fortsætter mandag d. 15. februar. 

0 0 stem
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer