Der er gode penge at tjene ved at sælge skrabelodder for Diabetesforeningen. Det fandt børnene i Fredericia Sejlklubs Ungdomsafdeling ud af, da de i efteråret gik ned i gågaden i Fredericia og rundt i byens villakvarterer bevæbnet med skrabelodder. 1.800 kroner tjente børnene på at sælge lodderne. Det giver klubben mulighed for at købe nyt udstyr, men også muligheden for at kunne hjælpe børn med diabetes.

– Alle beløb vigtige er for os. Når man sejler, slider vind og vejr meget på udstyret, som derfor ofte skal udskiftes. For de penge vi har tjent ved at sælge skrabelodder for Diabetesforeningen, kan vi for eksempel købe et nyt sejl til en af vores optimistjoller, siger Charlotte Nielsen, ungdomsleder i klubben og mor til en dreng, der sejler optimistjolle.

Hun forklarer, at de unge ved at sælge skrabelodder blandt andet har fået oplevelsen af et medansvar i deres klub samtidig med, at de yder lidt ekstraordinært for andre mennesker. Ud over at tjene penge til sig selv, indsamlede børnene nemlig også 3.200 kroner til diabetessagen.

Overskud giver bedre liv med diabetes
Fra 19. februar åbner Diabetesforeningen for endnu et skrabelotteri. Hver gang man sælger et af Diabetesforeningens skrabelodder til 30 kroner, går minimum 11 kroner til sælgeren. Det beløb kan dog øges til 14 kroner per solgt lod, hvis sælgeren bestiller minimum 200 lodder og samtidig får solgt alle de bestilte lodder. Tidligere var sælgens provision kun 9 kroner.

– Diabetesforeningen har gennemført lotterier i en årrække. Vi har et meget attraktivt skrabe-lotteri med mange gevinster og gode præmier, der samtidig giver en rigtig god fortjeneste til sælgerne. I år øger vi muligheden for, at skoleklasser, foreninger og sportsklubber kan tjene endnu flere penge til sig selv. Vi vil rigtig gerne motivere endnu flere til at gøre en aktiv indsats til gavn for diabetessagen. Diabetesforeningen bruger nemlig overskuddet til børne- og familiekurser, forskning i diabetes, rådgivning samt forebyggelse og oplysning, siger Søren Biune, der er chef for marketing og fundraising i Diabetesforeningen.

Hver dag får ét barn i Danmark type 1-diabetes. Sygdommen rammer tilfældigt og kan hverken helbredes eller forebygges. Med type 1-diabetes, mister kroppen evnen til at producere det livsnødvendige hormon insulin. Sygdommen vender op og ned på tilværelsen – ikke kun for det barn eller det unge menneske, der bliver ramt, men for hele familien.

Bil og drømmerejse på højkant
I forårets skrabe-lotteri er der mere end 8.500 gevinster på lodderne. Heriblandt en Citroen C3 Pure Tech til en værdi af 139.900 kr. samt et drømmerejsegavekort fra Tui til en værdi af 50.000 kr.

Du melder dig til på hjemmesiden www.diabetes.dk/lotteri eller ved at kontakte Diabetesforeningen på tlf. 63 12 90 17 eller e-mail: skrabelotteri@diabetes.dk
Salgsperioden er fra den 19. februar – 31. maj 2018