Da Statsminister Mette Frederiksen fremlagde regeringens plan på en forsigtig genåbning af det danske samfund var det de yngste medborgere der stod først. Daginstitutioner og skoler til og med 5. Klasse skal, så vidt muligt, åbne allerede fra på onsdag. I Fredericia er man ikke nået helt i mål – men der regnes på livet løs, fortæller formand for Børne- og Skoleudvalget, Ole Steen Hansen.

Der har været mange kritiske røster og tvivlen på hvordan denne første fase af genåbningen kommer til at fungere. Der skal være sundhedsmæssig forsvarlighed på alle tænkelige vis før man kan åbne – og det har fået mange til at kalde det helt urealistisk, at der bliver åbner lige med det første. Næstformand i Børne- og Skoleudvalget, Cecilie Roed Schultz fortalte i et interview til Fredericia AVISEN, at hun forventer at der går en uge yderligere. 

Men der har i dag været møde i Børne- og Skoleudvalget, et møde som udvalgsformanden, Ole Steen Hansen, beskrev som et godt og konstruktivt møde. “Vi har givet vores inputs til hvordan vi ser på det, så nu er det op til forvaltningen at regne”, fortæller han.

https://demezamode.dk/

“Det er ingen problemer på hverken børne- eller skoleområdet. Der er udfordringer, men det er udfordringer som jeg er sikker på at vi kan løse. Lige nu bliver der regnet på livet løs. Det er både omkring hvor mange vi kan forvente der kommer, men også hvordan vi kan skabe de nødvendige sundhedsmæssige betingelser for at kunne åbne. Så der bliver regnet på hvor og hvordan vi kan åbne igen”, lød det fortsat fra Ole Steen Hansen, formand for Børne- og Skoleudvalget.

“Jeg forventer at vi har noget mere konkret at arbejde med i løbet af weekenden, så vi kan fortælle mere om åbningen”, lød det afslutningsvist fra Udvalgsformanden.

Det er ikke offentligt hvilke løsningsmodeller der arbejdes på, men allerede på dagen for Statsministerens præsentation fortalte Borgmester Jacob Bjerregaard, at man bliver nødt til at være kreativ når det kommer til at finde kapaciteten til den første del af genåbningen. 

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer