Efter ferien færdes tusinder af små, nye og urutinerede elever i trafikken på vej til og fra skole – derfor har landets politikredse sat fokus på de mindre skolebørn og andre trafikanter ved skoler og skoleveje.

– Vi ved, at fart spiller en kedelig rolle i ulykker, og at så mange ser stort på fartgrænserne ved skolerne undrer mig. Vi skal alle bidrage til at øge trafiksikkerheden – særligt for børn – og jeg opfordrer til, at man viser ekstra hensyn og overholder færdselsreglerne ved skolerne, siger vicepolitiinspektør Arne Martinsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Ved den første uges kontroller traf politiet 53 børn, som ikke var spændt fast under kørslen, hvilket koster bilens fører 2.500 kroner plus et klip i kørekortet. 109 voksne fik bøder for at køre uden sikkerhedssele.

– Vi har taget 30 bilister i at tale i håndholdt mobiltelefon under kørslen, og det er markant færre end sidste år – så stor ros til alle de, der havde hænderne på rattet, og jeg håber, at tendensen fortsætter, siger Arne Martinsen.

Politiets skolestartkontroller fortsætter til fredag den 26. august og bakker op om Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden og kommunernes skolestartkampagne.

Politiindsatserne er koncentreret om skoleveje, hvor der især fokuseres på

  • bilernes hastighed
  • om børnene er fastspændt i bilerne i sikkerhedssele
  • om førerne selv husker at anvende sikkerhedssele
  • skolepatruljernes arbejde, og
  • forældrenes trafikale adfærd, herunder parkering, i forbindelse med aflevering af børn ved skolerne.

Læs mere: https://www.sikkertrafik.dk/boern-unge/skole/skolekampagne samt https://www.sikkertrafik.dk/raad-og-viden/i-bil/hastighed