Når det ringer ind til første skoledag mandag morgen, holder politiet ekstra øje med de små skolebørn og trafikken på skolevejene.

Ferien er slut og tusinder af små, nye og urutinerede trafikanter skal nu ud i trafikken for at komme til og fra skole. Derfor sætter politiet i hele landet nu fokus på de mindre skolebørn og alle andre trafikanter, som færdes på skolevejene.

– Når der er små børn i trafikken, skal man passe ekstra på, vise hensyn og overholde de regler, som gælder ved skoler. Vi oplever desværre alt for ofte bilister, som skaber fare, fordi de ikke viser hensyn, kører for stærkt eller ikke har givet deres barn sele på – derfor målretter vi vores kontroller ved skolerne for at øge sikkerheden i trafikken, siger Arne Martinsen, vicepolitiinspektør i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter i Rigspolitiets pressemeddelelse.

Han oplyser, at politiet særligt vil fokusere på høj fart, brug af sikkerhedsseler og om forældre skaber farlige situationer, når børnene skal afleveres – for eksempel overfor skolepatruljerne eller fordi bilen parkeres ulovligt et uhensigtsmæssigt sted.

Politiets målrettede skoleindsats forløber de næste tre uger fra mandag den 8. august til fredag 26. august og bakker op om Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden og kommunernes skolestartskampagne. Læs mere på www.sikkertrafik.dk

Hård straf
Et barn, som ikke er spændt fast, koster 2.500 kroner plus et klip i kørekortet. Høj fart bliver hurtigt meget dyrt – kører du fx 60 km/t ved en skole, hvor der må køres 40 km/t, koster det 3.500 kroner plus et klip i kørekortet.

I løbet af sidste års skolestartkampagne fik 6.282 fartsyndere en kedelig hilsen med hjem. 521 voksne kørte uden sele, 136 børn var ikke fastspændt og 163 talte i håndholdt mobiltelefon under kørslen.