1300 elever er i gang.

Den Kreative Skole er i gang igen, og eleverne begynder i disse dage på den nye sæson, hvor de undervises i fag inden for musik, drama, billedkunst, dans og musical.

Der er ca. 1300 elever tilmeldt skolen, hvilket svarer til antallet i sidste sæson, og skoleleder Arne Gaardsted Jørgensen fortæller: ”Vi har stadig få ledige pladser på nogle hold og fag, og på andre fag er der venteliste. Omkring 60 elever står på skolens venteliste, og dem håber vi at få plads til i løbet af sæsonen. Enten på det fag de har ønsket, eller hvor der bliver plads. Man kan finde oplysninger om ledige pladser på skolens hjemmeside, eller ved at kontakte skolens kontor”.

Nye og gamle elever.

Den Kreative Skoles 40 undervisere står klar til at tage imod eleverne, både i Kongegade 111, og på skolerne og daginstitutioner. ”Vi glæder os til at give eleverne og deres udvikling vores fulde opmærksomhed”, Nogle elever har allerede lange forløb på Den Kreative Skole, hvor flere har været elever i mere end 14 år, mens andre i disse uger tager fat på et helt nyt undervisningsforløb på skolen”, slutter skolelederen.

En aktiv sæson

Elever og lærere deltager i over 125 arrangementer om året på skolen, hvor forældre og andre interesserede kan følge med i, hvad eleverne arbejder med.  ”Der er altid stor interesse for vores arrangementer” fortæller souschef Lone Godskesen. ”Alle publikumspladser er ofte besat, og ved de store arrangementer som Julehygge og Sommerfestival har vi haft mellem 6-800 publikummer i huset” siger Lone Godskesen.

Men der er også tradition for at eleverne medvirker ved arrangementer i byen og i kommunen. Således kan man allerede møde billedskolen ved Kulturnatten, den 30. august, hvor billedskoleeleverne sammen med billedkunstneren, Marie Retpen og billedskolens koordinator, Pia Hessellund, deltager med kulturnattens tema ”Flyt dig”, hvor de inviterer publikum til at være med til at arbejde med ler.

Strygereleverne deltager i Byorkesterets efterårskoncert, den 24. november, hvor det er planen, at 15 -20 strygerelever spiller sammen med orkesterets medlemmer under dirigenten Anne Cathrine Kielland Lund.

Projekter på vej

Musicallinjen sætter forestillingen ”Rundt om scenen” op i april. Forestillingens manuskript er skrevet af Sanne Æbeløe Vestergaard, der er koordinator og underviser på linjen, og musikken til sangene er skrevet af Jonas Lindorf og Johan Berg, der begge underviser eleverne på linjen.

Endnu en forestilling er på vej; det er forestillingen ”De syv dødssynder”, hvor talenteleverne på danselinjen arbejder sammen med talentelever fra billedskolen og musikskolen. Her arbejder Sara Lindhardt, koordinator for dans, sammen med Pia Hessellund og Jonas Lindorf, koordinatorer for billedkunst og musik.

”Det er dejligt, at der er stor interesse for vores Kreative Skole blandt vores børn og unge” udtaler formand for Kultur og Idrætsudvalget, Lars Ejby Pedersen. ” Det er udviklende for børn og unge at arbejde med de kreative fag. Og efter forårets store satsning med forestillingen ”Vi kan bygge en by”, glæder vi os til at følge skolens arbejde og opleve eleverne ved skolens arrangementer og forestillinger”, slutter kulturudvalgsformanden.

https://fairbillet.dk/Store/Basket/BuyTicket?EventId=295&TicketCategoryId=992