Fra fredag klokken 16:00 blev det påbudt, at uddannelsesinsitutioner lukkede ned for fysisk fremmøde. Det gjaldt således også Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens. Inden skolen lukkede talte vi med direktør Anne Mette Vind.

Fredag var det et farvel og tak for i år. Det stod fast efter, at det torsdag blev meldt ud, at Fredericia og en lang række andre byer delvis blev lukket ned fra fredag klokken 16:00. Der skulle derfor siges farvel til og gøres en række ting klar på SOSU-skolen.

»Vi havde valgt at holde skolen åben fredag så eleverne , der skal til eksamen, kunne have lidt forberedelse, og nogen skulle have afslutning på bestemte fag og ville klæde eleverne ordentligt på til at være online fra mandag. Det handler om de digitale platforme vi har og Teams, som vi brugte sidste gang. Al undervisning bliver online fra mandag, og det fylder elevernes normale skema,« siger Anne Mette Vind.

Det, at der i foråret også var en nedlukning, gjorde at SOSU-skolen fandt planen frem fra foråret.

»Vi havde en beredskabsplan i skuffen, så den tog vi frem og støvede af. Da der kom 38 kommuner før Fredericia og de andre, så var der kommet anbefalinger og det havde vi lænet os op af allerede der. Det hjalp os med planlægningen,« siger Anne Mette Vind.

Hvordan tager eleverne det?

»De tackler det rigtig fint. Jeg tænker, at vi har levet i den her coronaverden siden marts, så vi var forberedt på hjemmeundervisning og i hele perioden har vi haft folk med online, da vi har haft elever til test og derfor har haft kamera i lokalet. Vi så mange kreative løsninger, og fandt ud af, at det er vigtigt man er online sammen på skærmen, en ting er at løse det enkeltvis, men noget andet er dialogen,« siger Anne Mette Vind, der måtte konstatere, at der i fredags skulle siges god jul på skolen:

»Ja, det er underligt at sige god jul, men folk har overskud og er rolige ved det. vi sendte noget ud allerede igår (torsdag, red.) eftermiddags, så jeg fornemmer, at der er rigtig godt styr på det,« slutter Anne Mette Vind.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer