Til april 2016 er der premiere på et stort sats fra folkeskolerne i Fredericia, som har samlet de allerbedste talenter til en stor opsætning af musicalen Askepop. Ambitionerne er tårnhøje, så publikum kan godt begynde at glæde sig, lyder det fra projekt- og orkesterleder Michael Tøffner.

”Vi har netop afholdt auditions, hvor hele 70 talentfulde unge fra 7.-10. klasse mødte op. Det var en fantastisk oplevelse, og efter en hård udvælgelsesproces er vi nu endt med 39 elever på rollelisten, som tæller både skuespillere, sangere, kor, dans og band”, fortæller Michael Tøffner, der til daglig er lærer på Kirstinebjergskolen.

Fredericia har i de senere år positioneret sig internationalt og nationalt som eksponent for produktion af musicals og musicaluddannelser af høj kvalitet. Derfor var det nærliggende også at tænke folkeskolernes ældste klasser ind i den sammenhæng.

”Musicalprojektet er endnu et led i fødekæden, som vil støtte op om musicalgenren i Fredericia. Samtidig er det en del af folkeskolernes fokus på talentudvikling, som jo både handler om de særligt fagligt dygtige elever og de mange kreative talenter i skolerne”, uddyber Michael Tøffner.

Musicalprojektet er forankret i folkeskoleregi i et tæt samarbejde mellem de fire distriktsskoler, UngFredericia og Børn og Unge. Derudover skal projektet skabe samarbejdsrelationer med det lokale kulturliv og kulturinstitutionerne.

”For at sikre en meget høj kvalitet i musicalopsætningen har vi valgt at hyre to dygtige professionelle ind som instruktør og koreograf. Det giver det ekstra til projektet, som gør, at vi svinger os helt op på den store klinge”, siger Michael Tøffner.

Instruktøren er Sanne Æbeløe Vestergaard, der er uddannet på Det Danske Musicalakademi i 2006. Hun arbejder lige nu som påklæderansvarlig, syerske og børneansvarlig på Fredericia Teaters musical Shu-bi-dua. Hun har arbejdet med børn og unge siden 2003 på forskellige klubber, SFO´er, skoler, efterskoler, højskoler, showskoler og danseskoler.

Koreografen er Anita Holm, som bl.a. har koreograferet Blod Brødre på Dronning Dorothea Teatret og har undervist i dans, yoga og gymnastik over 20 år. Anita er også selv professionel musicalperformer og danser gennem 10 år og har optrådt i flere lande i Europa. Lige nu er hun aktuel i Shu-bi-dua på Fredericia Teater.

Musicalen har premiere den 15. april 2016 og opsættes i Kirstinebjergskolens nye multihal.