Forside Middelfart Skoleelever i Middelfart gør livet med et handicap lettere

Skoleelever i Middelfart gør livet med et handicap lettere

DEL

SKOLEELEVER HJÆLPER MENNESKER MED HANDICAP IND I FÆLLESSKABET: Når hele verden fejrer FN’s internationale handicapdag 1. december 2017, så tyvstarter de i Middelfart Kommune den 30. november. Det sker med innovation på skoleskemaet på Lillebælt og Skrillingeskolen i Middelfart. Her er man gået sammen om nye løsninger, der gør det lettere for mennesker med handicap at være en del af fællesskabet. Handicaprådet har nedsat en jury, som udpeger den bedste løsning og dermed vinderen. Alle er velkomne til at se de opfindsomme løsninger i Lillebæltshallerne torsdag 30. november fra kl. 14.30-16.00.

– FNs internationale handicapdag er sat i verden for at sætte fokus på de udfordringer, som mennesker med handicap lever med og som vanskeliggør, at de kan deltage i samfundet på lige vilkår med alle andre, fortæller borgmester Johannes Lundsfryd Jensen, som er med til at åbne dagen.

– De unge mennesker på Lillebæltskolen og Skrillingeskolen har fået til opgave at frembringe løsninger, der kan gøre det lettere at være en del af samfundslivet, når man har et handicap. Jeg er virkelig spændt på at se, hvad eleverne er kommet frem til.

Den gruppe elever, der af juryen bedømmes til at have klaret opgaven bedst, vil modtage en pris. Juryen består af årets kunstner, en repræsentant fra Middelfart Kommune og formanden for Handicaprådet.

Handicaprådet uddeler den årlige Handicappris

– Baggrunden for handicapdagen er, at mennesker med handicap møder udfordringer. Det kan være i form af fysisk tilgængelighed, generelle fordomme om handicappede, der gør det svært at skaffe sig et nyt socialt netværk, eller at der mangles økonomisk og mentalt overskud i firmaer til at investere i medarbejdere med handicaps, fortæller Mogens Kiersgaard, som tidligere i flere år har været en fast del af Handicaprådet i Middelfart Kommune. I år hjælper han med at arrangere dagen.

I Middelfart Kommune er der dog en række personer, organisationer, firmaer der har fokus på mennesker med handicap, og som gør en indsats for at forbedre deres vilkår.

– I håb om at opmuntre andre til at gøre en tilsvarende indsats, ønsker vi at synliggøre disse aktørers handlinger ved at overrække en handicappris, slutter Mogens Kiersgaard.

Handicapprisen uddeles i forbindelse med Handicapdagen 30. november 2017.

DEL