Den smilende Kristina Sommerby tager godt imod os, da vi ankommer. Hun er iværksætteren bag det lille intime skønhedshus.

I december 2017 åbnede Summertan i Prinsessegade, fra en hobby startet i Kristinas kælder, er hun nu vokset frem i lyset. Hun har åbnet et hyggelig lille skønhedshus, som hun deler med Majbritt Damsgaard.

Kristina er 37 år og er et klassisk eksempel på en iværksætter som ved en hobby ender med at skabe en virksomhed. Hun havde flere veninder som snakkede om spraytanbehandlinger. Veninderne kørte for det meste ud af byen for at få farve på kroppen. En aften, hvor Kristina ikke kunne sove, støvsugede hun nettet for informationer om spraytan og endte faktisk med at købe udstyr til at udføre behandlinger. Hun øvede sig i første omgang på veninderne, senere bredte det sig, og hun indrettede et rum i kælderen.

Summertan
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Facebook var åbningen, der gjorde at det tog fart, inden hun så sig om var interessen så stor at hun måtte droppe ud af sine studier som pædagog.

“Jeg blev bombarderet med henvendelser fra Kolding, Middelfart og Fredericia” siger Kristina. I to år lavede hun kun spraytan behandlinger og husker specielt tilbage på en begivenhed.

“Jeg skulle spraye 80 fitness atleter på to dage, jeg var pænt smadret bagefter og helt sort i hovedet” griner Kristina.

Summertan
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Passionen gjorde, at det blev hendes levebrød. Kristina tog en uddannelse som indebar, at hun kan lave vippeextensions. Uddannelsen foregik hos Lash Bar i København.

Udover både suntan og vippeextensions laver Kristina også tandblejning i den det lille skønhedshus. Hun håber ligeledes snart, at kunne tilbyde permanent makeup, så der er gang i den i skønhedshuset.

Maibritt Damsgaard som er kosmetolog laver også behandlinger i skønhedshuset, hun er tilflytter fra Silkeborg. Hun laver ansigt og neglebehandlinger ligeledes Nada akupunktur og Meso terapi. Udover det laver hun voksbehandlinger.

Summertan
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Det har været godt for Kristina at komme op af kælderen og ind i Prinsessegade, for hende er det et vigtigt budskab til andre, “at bare springe ud i det”.

Summetan