Fredericia AVISEN tager pulsen på påsken og har i dag besøgt Skoda i Erritsø. Foråret er stille og roligt på vej og butikken bugner af nye flotte Skoda og Seat-modeller. Der er kunder i butikken og jeg venter på salgschefen, mens jeg kigger mig omkring.

Da jeg var yngre var påsken en tid, hvor man kunne tage ud og se på biler, men Salgschef Johan Niekrenz punkterer hurtigt illusionen om at påsken stadig er sådan. “Man kan ikke som sådan sige, at der er mere gang i påsken, i dag er det mere uforudsigeligt, hvornår folk handler bil”, siger Johan. Det er også en travl dag, jeg venter på Johan som er i gang med at hjælpe og vejlede et ældre ægtepar med en bilhandel. Der er faktisk god aktivitet i hele butikken, flere kunder suser af sted på prøveture, mens andre vender tilbage.

Skoda
Skoda Erritsø – Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Jeg får en kop kaffe i ventezonen, hvor en kunde som har bilen til reparation sidder og læser i en bog. Der er faktisk hyggeligt og lyst i butikken. Jeg kigger lidt på mulighederne for at skabe sit eget look på sin nye bil. Bilhandlerne gør mere ud af farverne i dag, hvor man før kunne se et farvekort kan man nu stå med en kugle i hånden.

Skoda
Skoda Erritsø – Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Johan har været tålmodig med kunderne, og det gør ikke noget at vente på ham, når man kan se der er gang i butikken. Han når lige at sende en på prøvetur, “der er gang i bilhandlen for tiden”, siger han. Men han vil alligevel gerne sige lidt om påsken, “med henblik på at købe en helt ny bil, så er der cirka tre måneders ventetid det gør jo at man får sin bil til sommerkørsel”. Jeg giver Salgschefen ro til flere handler og går med drømmen om en ny bil, måske jeg selv skal se på biler i påsken.

Skoda
Skoda Erritsø – Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Besøg Skoda her