Fredag aften møder FHK Skjern Håndbold på udebane. Forud for kampen har Fredericia AVISEN talt med Skjern Håndbolds bestyrelsesformand, Carsten Thygesen, som ikke mener FHK er en døgnflue.

FHK rykkede i foråret op i Primo Tours Ligaen, og det er noget, der har givet genlyd i håndbold-Danmark, og snakken er ikke blevet mindre efter FHK har fået tre point i de første tre kampe i sæsonen.

En af dem, der også har noteret sig FHK’s start på tilstedeværelsen i Ligaen, er Carsten Thygesen.

“Jeg synes det er fedt, at FHK er tilbage i Ligaen af flere årsager. For det første er det godt for vores håndboldprodukt med en by, der har så stor en håndboldkultur. Jeg synes, at det er vigtigt med klubber, som har en god fankultur og det har man set til FHK’s hjemmekampe. Jeg kan også godt lide måden, at holdet er bygget op på, og FHK er ikke nogen døgnflue som andre oprykkerhold kan være det. Jeg fornemmer, at det er et holdbart projektet,” siger Thygesen til Fredericia AVISEN.

D. 20. februar 2005. Den dag husker Carsten Thygesen tydeligt. Skjern spillede åbningskamp i Skjern Bank Arena, og modstanderen var FHK. Skjern havde sat alt ind for, at de skulle åbne deres nye arena med en sejr, men festen blev forpurret af FHK, der vandt 24-22.

“Om det er Fredericia, AG København eller Paris, så sover jeg dårligt efter et nederlag, og når det sker på hjemmebane går der flere dage med det. Det var ikke en sjov dag dengang,” siger Carsten Thygesen.

Hvad forventer du dig af kampen i aften?

“Vi er favoritter, og det er udfordringen i mange af vores kampe, fordi så kommer udeholdet, i det her tilfælde FHK, og spiller gratis og har ikke noget at tabe. På den anden side har vi alt at tabe, og det kan påvirke begge hold. Jeg tror, at det kan blive noget tæt rod med tilfældigheder, men hvis vi får slået hul, kan vi vinde med fem mål,” siger Carsten Thygesen.

Tilbage i foråret var Carsten Thygesen at finde i thansen ARENA i forbindelse med en kamp, hvor han gav et oplæg i ADP Loungen. Der så han ved selvsyn FHK’s faciliteter, som han blev imponeret af.

“Det var en dejlig oplevelse, og jeg så forudsætninger der for, at FHK er gode. Det var alt lige fra fans, tilskuere, sponsorer og faciliteterne. Jeg fornemmer også, at den politiske opbakning er der til håndbolden, så det er et godt fundament FHK har,” forklarer Thygesen.

FHK har indtil videre i sæsonen besejret GOG og spillet uafgjort mod Ribe-Esbjerg, men det kommer ikke som nogen overraskelse for Skjern-formanden.

“Jeg tror, at FHK kommer til at hente mange point på hjemmebane. Vi skal slå dem i Skjern, og så skal vi over til dem i runden lige inden jul. Det bliver svært for alle hold i thansen ARENA, fordi man har bygget et stærkt koncept op. Forskellen på holdene er ikke stor i Ligaen, og det vidner starten af sæsonen også om med FHK’s sejr over GOG og Lemvigs sejr over BSH. Det er godt for den danske liga med så stor en bredde,” siger Carsten Thygesen og slutter med at komme med et bud på resultatet i fredagens opgør mellem Skjern og FHK:

“Vi vinder 29-27.”

Kampen mellem Skjern og FHK spilles fredag klokken 19:00, og der meldes om røde lamper på siddepladserne i Skjern Bank Arena, hvor over 3.000 tilskuere vil være at finde på lægterne.

https://pro-print.dk