Mini Bazar og Fredericia Slagter, der begge ligger i Danmarksgade, har fået en sur smiley. Mini Bazar har ved minimum tre ud af de fire seneste kontrolbesøg fået anmærkninger for overtrædelse af fødevarelovgivningen, og det kan få konsekvenser.

Den 11. februar fik Mini Bazar en glad smiley, men den blev d. 16. juni byttet ud med en middelglad smiley pga. flere forhold. Det blev indskærpet, at der skulle skiltes med oprindelsesland på frugt og grønt, og derudover blev følgende konstateret:

»Der ses mug på enkelte tomater, brune pletter på enkelte æbler, mango, auberginer og granatæbler har ikke en god handelskvalitet i det de er overmodne. Forholdet vurderes under de foreliggende omstændigheder som en bagatelagtig overtrædelse,« står der i kontrolrapporten.

Igen d. 10. august aflagde Fødevarestyrelsen Mini Bazar et besøg, og det gav en middelglad smiley, hvor følgende punkt blev konstateret:

»En kasse med avocado i butikken har afvigende udseende, rucola har afvigende udseende og er ikke saftspændt, flere små bakker med tomater er rynkede med saft i bunden af bakken, der blev konstateret skimmellignende vækst på majs opbevaret i kasse i butik samt på flere meloner der blev opbevaret i kasse foran butik. (billeddokumentation foretaget) ved tomater og avocado blev der konstateret mange bananfluer,« står der i kontrolrapporten.

D. 2. september var Fødevarestyrelsen forbi til et ekstra kontrolbesøg. Det besøg har medført en bøde på 10.000 kroner og en sur smiley, da indskærpelsen som højnelse af varestandarder ikke er bragt i orden.

I kontrolrapporten står der blandt andet:

»Flere tomater (6 kasser) har skimmellignende vækst og der er hul på skindet. En kasse spidskål og en kasse gulerødder har afvigende udseende og fremstår med skimmellignende vækst. En kasse meloner har afvigende udseende med misfarving af melonskallen. En pose romainesalat fremstår slimet. Flere sække med kartofler fremstår slimede og med afvigende lugt. Ved tomater og kartofler er der mange bananfluer.«

Slutteligt i rapporten står der: 

»Virksomheden har fået anmærkninger for overtrædelser af fødevarelovgivningen på minimum tre ud af de seneste fire kontrolbesøg. Det giver Fødevarestyrelsen mulighed for at tage skærpede sanktioner i brug under visse forudsætninger.«

I den forbindelse har vi kontaktet Fødevarestyrelsen for at få uddybet hvordan under visse forudsætninger defineres, og hvad de skærpede sanktioner kan være.

»Når en virksomhed har dårlig regelefterlevelse i 12 måneder, så kan man tage skrappere midler i brug. Det kan være daglige bøder indtil, at de efterlever reglerne eller man kan lukke dele af produktionen ned eller forhøje bøden. Det er yderst sjældent, at vi kommer der til, fordi man som regel er god til at få rettet op på det, når vi påpeger det. Der kommer flere kontrolbesøg efter sanktionerne, og så retter virksomheden som regel op på det,« siger Bente Holst fra Fødevarestyrelsen til AVISEN.

Også sur smiley til Fredericia Slagter

Fredericia Slagter. (Arkivfoto)

Hos Fredericia Slagter har Fødevarestyrelsen været på besøg d. 2. september, og det gav en middelglad smiley, og der kom der en indskærpelse til rengøringen.

»Der ses rester af indtørret blod på undersiden af hylder i kølerum. Dør til kølerum er snavset på udvendig og indvendig side. kant ved gulv er snavset. I kølerummet opbevares der fersk kød (hele kroppe),« står der i kontrolrapporten.

Som opfølgning på det besøg kom Fødevarestyrelsen igen d. 24. september, og det medførte en bøde på 5.000 kr. som følge af, at rengøringen ikke var bragt i orden.

»Hylder i kølerum fremstår med indtørret snavs både på underside og overside, i kummefryser fremstår kanter og lister med indtørret snavs, båndsav i opskæringslokale fremstår med ældre indtørret snavs, rengøring blev ved tilsynet den 2. september 2020 indskærpet,« står der i kontrolrapporten.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer