Fredericia AVISEN besøger Fredericia Kunstforening som er i fuld gang med at hænge værker op til den store kommende fernisering i Kunstsalen i Kongensgade 111 klokken 17.00.

Anne-Mette Tange Vejen er en af de fire afgangselever fra Århus Kunstakademi som udstiller i Fredericia Kunstforenings lokaler i Kongensgade 111. Jeg fangede hurtigt interesse for Anne-Mettes prints som lå på gulvet inden op hængning.

Efter Anne-Mette Tange Vejen fortalte den lidt makabre historie om hendes hest, som skulle aflives og endte som en pensel, var jeg ikke i tvivl, det skulle der fortælles lidt om.

Anne-Mette Tange Vejen
Anne-Mette Tange Vejen har brugt hestens hale som pensel. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Det viste sig at være en god og kreativ ide, når hun bruger halen på forskellige måder, bliver udtrykket også forskelligt. Hun kommer fra Kolding og har virke som underviser på Den Kreative Skole hvor Fredericia Kunstforening holder deres flotte udstillinger.

Hvis man ikke vidste bedre skulle man tro der var streg tegninger. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Anne-Mette er en af de fire afgangselever som har fået kunstforeningen til at gribe bolden og kan vise noget varieret kunst på en gang. De fire afgangselever fra Århus Kunstakademi er Lotte Neupart, Manja Haimes, Anne-Mette Tange Veien og Behnaz Assefy. De repræsenterer vidt forskellige stilarter som klassisk oliemaleri, billeder omsat til geometriske former og linjer, eksistentielle dilemmaer og natur og geometriske og organiske former. Rækkefølgen af stilarterne følger navnelisten.

Marcelles Hoornweg kommer med det helt klassiske udtryk. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

For at få de helt lokale ned i Kunstsalen, betyder det et kærlig gensyn med Marcelles Hoornweg som betegner sig selv som fredericianer. Han boede i fæstningsbyen i mange år, og taler flydende dansk selvom han er bosat i Rotterdam i dag.

Skulle du være interesseret i at se udstillingen så er der rig mulighed for at komme på inspirations tur i den flotte opsætning Fredericia Kunstforening har stablet på bebene.

Fernisering: Fredag 23. august kl. 17.00

Sted: Kongensgade 111

Åbningstider: Tirsdag-fredag kl. 14-17, lørdag kl. 11-17, søndag kl. 14-17

På Kulturnatten d. 30. august: Åbent til 22.00

Arrangør: Fredericia Kunstforening

Sidste udstillingsdag: 8. september kl. 17.00

Læs mere om udstillingen her.

https://fairbillet.dk/Store/Basket/BuyTicket?EventId=295&TicketCategoryId=992