Folketingsvalget er overstået, og det har resulteret i en stor udskiftning blandt de 179 valgte politikere. I forvejen er politikerne udskældt for at have for gunstige vilkår, men har de nu også det?

56.494,17. Så mange penge får et Folketingsmedlem i vederlag hver måned i hele deres tid som folkevalgte. Beløbet giver årligt 677.930 kroner, og dertil kommer et årligt omkostningstillæg på 62.262 kroner.

På de sociale medier kommer der næsten dagligt opslag med folk der er meget vrede over, at politikerne får den løn de gør – og ofte efterfulgt af noget i stil med ‘de burde få det samme som andre’. Jeg skal ikke sige om det er forkert eller ej, at de får den løn de gør, men jeg vil dog alligevel tillade mig at stille spørgsmålstegn ved om det nu også er så urimeligt.

Mindst halvtreds timers arbejde om ugen, sådan fortæller i hvert fald de folketingsmedlemmer jeg har talt med deres arbejdsbyrde. Der er nok at se til, når du er valgt til folketinget. Desuden følger der et vist ansvar med det at være folketingspolitiker – og ja så er det ikke gratis at finde kvalificeret arbejdskraft. Til sammenligning ligger en mellemleder i en dansk kommune på omtrent det samme beløb som vores folkevalgte politikere på Christiansborg.

Nu er vi så kommet til den næste debat om Folketingsmedlemmernes vilkår, der altid kommer efter et valg: Skal de nu fravalgte Folketingsmedlemmer have løn efterfølgende?

Som det ser ud nu er reglerne således, at et Folketingsmedlem får løn i mellem et halv og to år efter deres udtræden, alt afhængigt af hvor længe de har været medlem af Folketinget.

Her er det dog værd at bemærke, at der vil blive modregnet i dette beløb, såfremt et afgående folketingsmedlem har anden indtægt.

Er dette rimeligt? I en tid hvor der bliver talt meget om vigtigheden i at afskaffe de gyldne håndtryk, at politikerne så selv tager en pose penge med sig i hånden?

Personligt synes jeg faktisk, at det et eller andet sted er meget rimeligt, at der følger noget med, så livet ikke går i stå, hvis ikke man bliver valgt. At være folketingsmedlem er et fuldtidsjob, så det er ikke fordi der står et job og venter på politikerne når de er færdige. Jeg er helt med på, at det andre steder ikke er tilfældet at man får et beløb med sig selv når man ikke længere har jobbet, men hvis vi sammenligner vores folketingspolitikeres forhold med andre med samme indflydelse på samfundet, ja så havde jeg da ikke valgt Folketinget.

http://prinsenafegypten.dk