Renoveringen af Købmagergade Skole i Fredericia er med i kampen om at vinde RENOVER prisen 2019. Vinderen modtager en pris på 100.000 kr.

Tradition og modernitet møder hinanden i den nyrenoverede Købmagergade Skole i Fredericia. Bygningen, der stod færdig i 1898, har i 2017 fået en kærkommen make-over i et ambitiøst projekt, der har omdannet den gamle skole til 23 unikke almennyttige boliger.  

Fire ud af de seks originale bygninger står tilbage, og moderne, stilfuldt nybyggeri glider gnidningsfrit ind i det smukke og rustikke skolelandskab. Projektet er dog ikke kun en arkitektonisk perle – det har også pustet liv i lokalsamfundet med et nyt, aktivt boligområde. 

Renoveringen af Købmagergade Skole er et godt eksempel på et projekt, der bevarer bygningernes identitet. For den gamle skoles rige historie lader sig ikke fornægte. Hvis man går på opdagelse, kan man se, at bygningerne bærer stadig præg af deres oprindelige funktion – for eksempel står der med rustik/original* skrift* ”Gymnastikhus” på bygningen, der engang husede idrætssalen

De gode eksempler skal frem i lyset
Renoveringen af Købmagergade Skole nu med i konkurrencen om at vinde RENOVER prisen, der hvert år kårer Danmarks bedste renoveringsprojekt. Udover æren af at kunne kalde sit projekt for Danmarks bedste renoveringsprojekt anno 2019, modtager vinderen også en check på 100.000 kr.  

”RENOVER hylder de gode renoveringer, der er rundt omkring i landet – og fremhæver det ene projekt, der lige er lidt bedre end de andre. Samtidig er prisen en cadeau til det samlede hold, der står bag renoveringen,” siger Lars Axelsen, administrerende direktør i Grundejernes Investeringsfond, der sammen med Realdania står bag prisen.  

Prisen handler ikke kun om godt håndværk. De renoverede bygninger skal også være funktionelle og opleves positivt af brugerne for at komme i betragtning: 

”Vi vil gerne med RENOVER prisen sætte fokus på den store betydning en god renovering kan have. I stedet for at bygge nyt, tilpasser man noget eksisterende til nutidige behov. Udover at forlænge levetiden for en bygning, sikrer man på den måde også bæredygtighed og lokal forankring. Målet er, at prisen kan inspirere til endnu flere nytænkende renoveringsprojekter over hele landet,” siger Nina Kovsted Helk, filantropidirektør i Realdania.  

Vinderen af RENOVER prisen kåres ved en prisfest i København i september 2019. 

http://www.lecture.dk/kommende-arrangementer/
Annonce. Køb billetter – klik på annoncen