Beboerne på Kobbelgården 3 har glædet sig til, at de i fremtiden kunne spise dejlig, hjemmelavet mad, der var lavet i deres eget køkken.

”Vi har indgået et samarbejde med Plejens køkkenfunktion, der gør det muligt at tilberede frisk og hjemmelavet mad på Kobbelgården til gavn og glæde for beboerne. Den nye køkkenfunktion gør det også muligt at inddrage nogle af beboerne i madlavningen” fortæller voksenservicechef Rolf Dalsgaard Johansen i en pressemeddelelse.

Leder og pædagoger på Kobbelgården har længe tænkt, at et køkken ville være en god ide og glæder sig til, at de kan tage køkkenet i brug. Ud over, at huset vil komme til at dufte af mad, så vil det også give beboerne en forståelse for, madkvalitet og hvordan maden bliver tilberedt.

”Vi vil gerne gøre vores botilbud hjemlige, og vi kan ikke komme uden om, at duften af mad i hjemmet og fællesspisning, gør en forskel her. Køkkenfunktion gør også, at borgerne på bostedet får mulighed for at deltage i madlavningen og får på den måde en viden om den mad, de spiser. På sigt håber vi på, at køkkenet også kan skabe gode sociale arbejdspladser med plads til både skånejob og fleksjob”, siger Frances O’Donovan, medlem af Social- og omsorgsudvalget.

Det nye køkken på Kobbelgården 3 er primær leverandør i stedet for Elbokøkkenet, der har leveret mad til beboerne. Før fik beboerne mad fra forskellige leverandører, som de hver især fik varmet og spiste alene på forskellige tidspunkter. Men når maden tilberedes i huset giver det beboerne mulighed for at spise samtidigt og arrangerer i fællesspisning i mindre grupper.

Køkkenfunktionen på Kobbelgården 3 har været i gang siden starten af maj måned, men bliver officielt indviet torsdag den 22. juni.

Fakta
Da Kobbelgården 3 blev indviet i efteråret 2013 var det uden en egentlig køkkenfunktion.
Selvom køkkenfunktionen på Kobbelgården 3 er primær leverandør af mad, så står de stadig beboerne frit for at vælge en anden leverandør.