Af: Lars Olesen, bestyrelsesmedlem SF-Fredericia og Jonas Broe Bendtsen Medlem af Elbohallens forretningsudvalg og SF Fredericia.

Hvad spiller hovedrollen når Fredericias faciliteter skal renoveres. Er det hensynet til hele kommunens behov eller er det facader, prestige og gode forbindelser, der spiller hovedrollen når midlerne skal fordeles.

Det var med pomp og pragt og for fulde trompeter at Kommunalbestyrelsen præsenterede nye store investeringer i Fredericia Idrætscenter. I alt 23 nye millioner skal bruges på at skabe sammenhæng i facaden og renovere omklædningsrum. Så må de andre haller og faciliteterne slås om stumperne. 6 mio til deling i en pulje, som skal søges og realiseres i 2020. Hvad rækker det så til? Lidt polemisk sagt måske noget polyfilla,  og overflademaling i et ret så tyndt lag. De grundlæggende renoveringer der er brug for, for eksempel i Elbohallen, kan langt fra realiseres med puljen. Fredericia kommune langer, med god grund, mange anlægsmillioner over disken i disse dage. En større del af dem bør og skal gå til haller og faciliteter der ligger udenfor centrum, og hvor superligadrømme og elitesport ikke spiller hovedrollen.

Fredericia kommune er langt større og meget mere end Fredericia by. Børn, unge og foreningsliv har brug for sunde rammer også udenfor centrum. Elbohallen har kæmpet 7 år for at realisere et renoveringsprojekt til 13 millioner, som Fredericia Idrætscenter groft sagt har realiseret på 7 dage. Der er en uomgåelig skævhed i adgangen til midler i Fredericia Kommune.

Fredericia kommune har brug for at styrke og renovere haller der hvor børn og unge færdes. Det gør de i Fredericia Idrætscenter, men de gør det også i høj grad i Taulov, Skærbæk, Erritsø og Bredstrup – Pjedsted. Netop her har vi brug for kraftcentre og attraktive faciliteter, hvor de i højere grad end i byen er centrum for de unges aktiviteter og hvor der ikke naturligt er mange alternativer til det aktive ungdomsliv. Børn og unge i de små bysamfund i kommunen trænger i den grad til faciliteter og det savner vi et stærkere fokus på når kommunens pengekasse skal åbnes.

I SF Fredericia mener vi der skal være en langt bedre balance i kommunens investeringer, så bredden og oplandsbyerne får en større del af kagen og opmærksomheden. Det er godt at have flagskibe og kræftcentre, men det er vigtigere at have sunde rammer for alle børn, unge og de fællesskaber der findes i foreningslivet udenfor centrum. Det må og skal øverst på prioriteringslisten næste gang der skal fordeles midler til renovering af idrætsfaciliteter.

Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Anonnym
Anonnym
5 måneder siden

Lars Olesen, Her rammer du plet, for i andre byer, her ser du det private erhvervsliv gå forrest med sådanne prestige investeringer.
Eksempelvis Ikast_Herning området, Århus, Esbjerg, Silkeborg, Brøndby, København. I Herning_Ikast er MCH arena og Jyske bank boxen primært privatfinansieret, Århus får et privatfinansieret stadion til 1/2 mia. kr.
Jeg forstår ikke Venstre byrådsgruppen i Fredericia, for her går Venstres byrådsmedlemmer åbenbart ind for planøkonomi frem for minimal offentlig sektor, altså minimalstaten.
Samtidig har vi en Borgmester der lige pludselig taler om lighed, men samtidig gør han det modsatte i de her byggeprojekter, og hvor også Enhedslisten stemmer for prestigeprojekter, det er ikke sjovt at være vælger i Fredericia, alt er vendt på hovedet.