Gratis foredrag for alle med demens tæt inde på livet

”Vi mennesker har ikke magten over alting. En del af livet kan og skal vi tage hånd om – resten må vi lægge i Guds hånd”. Det er det, der er indgangsvinklen for foredragsholder og sygehuspræst Preben Kok, når han holder et foredrag for borgere med en demenssygdom, pårørende og andre der har sygdommen tæt inde på livet den 13. december på Seniorhuset I.P. Schmidt.

Preben Kok er kendt for sin bog til ”Skæld ud på Gud” og sit virke som sygehuspræst på Vejle sygehus, og hans foredrag handler om at takle livets store kriser. Det kan være, når vi bliver ramt af stress, skilsmisse, sygdom og død. Hvordan kan vi rumme at være nær, at være menneske og medmenneske – også når det er svært?

Foredraget er gratis og for alle, der har interesse i demens. Der er ingen tilmelding, så man møder bare op i Seniorhuset I.P. Schmidt torsdag den 13. december. Foredraget foregår fra kl. 19 – 21, og der kan købes kaffe og sødt i caféen.

Det er Demensfællesskabet Lillebælt, der er arrangør af foredraget ”Skæld ud på Gud”.

Fakta om Demensfællesskabet Lillebælt

  • Demensfællesskabet Lillebælt er et nyt rådgivnings- og aktivitetscenter for demente og deres pårørende med lokalafdelinger i Fredericia og Kolding. Demensfælleskabet Lillebælt hører til på Fredericia Sundhedshus.
  • Man kan som borger gå ind fra gaden og få råd og vejledning som nabo, pårørende eller demensramt hos Demensfællesskabet Lillebælt.
  • Formålet med rådgivnings- og aktivitetstilbuddet er at give nem adgang for mennesker med demens, og deres pårørende i et samarbejde og i partnerskab med frivillige, civilsamfundet og sundhedsområdet.
  • Fællesskabet består af fagpersoner, pårørende, ansatte og frivillige, som støtter og rådgiver demente og deres pårørende. Centrene tilbyder anonym åben rådgivning, netværk med ligesindede og andre aktiviteter, og man er velkommen, hvis man er pårørende, ven, nabo eller bekendt til en dement.