FHK manglede bredde i anden halvleg, da kampen skulle afgøres mod Mors-Thy. Efter at have været foran 20-15, gik fredericianerne ned med flaget og tabte med 31-29.

Hvad skal man stille op, når man er sikker på at ende som nummer seks i grundspillet? Det spørgsmål stillede FHK-træner Jesper Houmark formentlig sig selv fredag aften, da det blev definitivt sikkert, at holdet ikke kan hente Bjerringbro-Silkeborg på femtepladsen i tabellen.

Et af svarene blev, at man lod reservekeeper Jens Fredsgaard stå fra start, og det viste sig at være en god idé. Fredsgaard reddede den ene store chance efter den anden, og det gav en føring på 3-0 efter tre minutter. Samtidig sprudlede FHK’s offensiv, der blev orkestreret af Kristian Stoklund, som var i hopla både skudmæssigt, og med at sætte holdkammeraterne i scene. 

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Mors-Thys keeper, Rasmus Henriksen, havde til gengæld ikke tur i den. Han blev derfor skiftet ud allerede efter seks minutter ved stillingen 6-1 til FHK. Ind i stedet for spinkle Henriksen, kom hans navnebror, Rasmus Bech. Bech fik lidt mere fat, men Fredsgaard fortsatte med at storspille og efter 15 minutter var han noteret for en redningsprocent på 58 procent.

Som kampen skred frem fik FHK raget udvisninger til sig, og det hvad der kunne ligne var i den billige ende. Det fik FHK-lejren godt op at køre, men det gjorde, at Mors-Thy fik en del straffekast med mål til følge. Hjemeholdet fik reduceret til 10-9 på et straffekast, og i forbindelse med straffekastet blev begået, kom Fredsgaard til skade. Han kom til at banke hovedet ind i stolpen i forbindelse med en redning, og måtte derfor overlade pladsen i målet til Emil Tellerup.

Efter 21 minutter fik Mors-Thy udligningen til 10-10, men FHK fik sat en prop i og kom foran 11-10. Efterfølgende tog Jesper Houmark timeout, og tre scoringer i træk efter timeouten var det Mors-Thys tur til at forlange timeout. FHK endte med at holde fast i føringen halvlegen ud, og gik til pause foran 16-13 efter en første halvleg, hvor særligt Stoklund var den store forskel. Playmakeren stod noteret for fire mål på fem forsøg, og fire assists.

Fra anden halvleg start bragede FHK videre og kom foran 20-15, da Martin Bisgaard scorede for syvende gang, men efterfølgende faldt FHK fra hinanden. Dels fik holdet angrebsmæssige problemer, men mindst ligeså essentielt havde FHK store forsvarsproblemer, da Lasse Balstad ikke spillede hele anden halvleg, da det på forhånd var bestemt, at han skulle spares.

adp-as.dk

Det gjorde, at særligt Sander Øverjordet kunne komme tæt på FHK’s forsvar, der ikke kunne afvise den hurtige nordmand, og det gjorde, at Mors-Thy fik reduceret til 21-19 med 18 minutter igen. FHK forsøgte sig med flere timeouts, men lige lidt hjalp det. Både Jens Fredsgaard og Emil Tellerup fik heller ikke fat i noget i målet, og det gjorde, at Mors-Thy med ti minutter tilbage af opgøret var foran 25-23, og selvom det var tæt i slutminutterne, kom FHK ikke tilbage, og endte med at tabe 31-29.

Næste gang FHK skal i aktion er i slutspillet, men kampdatoen er endnu ikke fastsat. Sikkert er det dog, at det bliver enten den 20. eller 21. april.