Den 6. september kl.10.00 åbner efterårets klimaudstilling i Det Grønne Rum, hvor du kan blive klogere på klimaet, deltage i spændende events og konkurrencer, vinde præmier og prøve det nye escape room, som tager udgangspunkt i virkelighedens klimaproblemer.  

Sammen med 20 andre kommuner i landet er Fredericia udvalgt til at følge i fodsporene på de mest klimaambitiøse byer i verden. I efterårets klimaudstilling kan du blandt andet derfor lære mere om Fredericias klimaplan, der skal leve op til den globale Parisaftale. Du er også inviteret til at komme med dine egne idéer til, hvordan vi beskytter klimaet bedst muligt.

“Klimaudfordringerne har på ganske få år bevæget sig fra at være noget, som miljøaktivister og statsledere taler om, til noget vi alle står midt i. Stormflod, hedebølger og skybrud taler deres tydelige sprog – også i Fredericia. Med efterårets udstillinger ønsker vi at sætte fokus på både udfordringer og handlemuligheder, ” siger Christian Bro, formand for Miljø- og Teknikudvalget.

Et af indsatsområderne i klimaplanen, er håndteringen af kommunens spildevand. Du kan derfor blive klogere på hele Fredericias kommende spildevandsplan og få vejledning om, hvordan spildevandet påvirker netop din ejendom.

Derudover kan du få gode råd om, hvordan du undgår rotter på loftet og i kælderen og høre om det nye affaldscenter i Fredericia, der skal fremme sortering og genanvendelse og dermed begrænse kommunens CO2-udledning.

Escape room åbner fredag den 13. september

For at engagere de besøgende har Det Grønne Rum udviklet et såkaldt escape room i miniformat. Escape room’et er et udforskende spil, der tager afsæt i den virkelige verden, hvor man skal løse små klimaudfordringer undervejs. Alt efter hvor hurtig man er, tager det cirka 10-15 minutter at gennemføre. Det anbefales, at man er fem personer i en gruppe, da det foregår i et afgrænset område.

Der er ingen aldersgrænse for at deltage, men det er en god idé, at små børn er ifølge en voksen, der kan læse diverse udfordringer op.

Det Grønne Rums escape room åbner fredag den 13. september kl. 15.00-17.00, og forløber ligeså lang tid, som klimaudstillingen har åben i efteråret. Det er gratis at deltage.   

Efterårets klimaevents

I løbet af efteråret kan borgerne opleve mange forskellige arrangementer i Det Grønne Rum. Blandt andet kan man få syet et bæredygtigt indkøbsnet, komme i klimabiograf, være dagens skraldehelt, deltage i energicafé og meget mere. 

Følg med i alle efterårets arrangementer på Facebook ”Det Grønne Fredericia”, eller hent et program i Det Grønne Rum, Danmarksgade 13, 7000 Fredericia.  

Besøg Det Grønne Rum i åbningstiderne: onsdag kl. 10-15, torsdag kl. 10-17, fredag kl. 10-14 og lørdag i ulige uger kl. 10-13.

https://www.facebook.com/Garage-Burgerbar-601075593674149/