SIND Fredericia markerer Sindets Dag d. 10. oktober med gågadeaktivitet, åbent hus og foredrag. Sindets Dag er den verdensomspændende dag som er grundlagt af World Federation of Mental Health i 1992. Formålet er én gang årligt at skabe massiv offentlig opmærksomhed på psykisk sygdom/psykisk sundhed – og støtte til de mennesker, der måtte være berørte af en sindslidelse.

SIND i Fredericia har valgt at lave flere aktiviteter samtidig på denne dag mellem kl. 10.00 og 12.30. Da Sindets Dag i år er en lørdag, vil en række af foreningens medlemmer tage på gågaderne i Fredericia for at gøre opmærksom på dagen. Samtidig vil der være åbent hus for alle, til at besøge Kulturcaféen i dens nye lokaler i Danmarksgade 32. Her vil Kulturcaféens brugere fortælle om aktiviterne og sørge for kaffe m.v. Kulturcaféens nyeste aktivitet er et fællesskab med foreningen Utopia Social i Fredericia, der hovedsageligt retter mod yngre ensomme.

Kl. 11 vil der være et foredrag af Camilla Rønsholdt Melecini fra København. Hendes foredrag hedder Skizo – hvad for en fisk, og handler om at leve med skizofreni. Foredraget afholdes i Kulturcaféen og der er mulighed for spørgsmål.

– Alle er velkomne, både borgere med og ikke mindst uden, kendskab til psykiske sygdomme, oplyser SIND Fredericia.