Masser af mudder og bakker – og en enkelt trappe – dannede ramme om lørdagens cross-rute i Fredericia. Peter Glans fra Odense Atletik og Simone Glad fra Sparta vandt DM-titlerne – Simone Glad gennemførte løbet med kun én sko. Det oplyser Dansk Atletik Forbund i en pressemeddelelse.

Der var bred enighed om, at trappen nogle få hundrede meter før mål var en af de helt store udfordringer på lørdagens cross-rute i Fredericia, hvor løbet udover at være 4. runde af Cross Nationals udgjorde DM Lang Cross. Men hele ruten var dog fuld af udfordringer med massevis af mudder og bakker.

“Præcis som en rigtig cross-rute skal være,” fortalte Simone Glad (Sparta), der vandt DM-titlen for kvinder, idet hun løb over målstregen som første danske kvinde efter 32.44 minutter.

Blovstrødløvernes Sylvia Kiberenge var første kvinde i mål i tiden 32.05, men da hun ikke er dansk statsborger, deltager hun ikke i konkurrencen om DM og Peter Bistrup-pokalen. Sylvias klubkammarat og favorit til dagens DM-titel, Anna Emilie Møller, meldte afbud til DM Lang Cross lørdag morgen.

De tre hurtigste kvinder blev:

Nr 1: Simone Glad (Sparta): 32.44

Nr 2: Louise Rode (Blovstrød): 32.55

Nr 3: Maria Ebbesen (NBRO): 33.03

Hos mændene løb PETER GLANS (Odense) efter 34.49 minutter over målstregen som første mand i DM Lang Cross på den hårde, mudrede rute på 5×2 km. Glans vandt dermed DM-titlen og den populære Kongepokal.

“Efter et par runder, kunne jeg mærke, at Abdi ikke havde lige så meget energi som mig. Og da hullet ned til ham blev blev større og større samtidig med, at jeg fortsat havde gode ben, kunne jeg godt fornemme, at jeg var på vej til at vinde,” fortalte en glad og stolt Peter Glans efter løbet.

De tre hurtigste mænd blev:

Nr 1: Peter Glans (Odense): 34.49

Nr 2: Abdi Ulad (Hvidovre): 35.44

Nr 3: Mikkel Dahl-Jessen (AGF): 35.46

DM Cross Stafet søndag

Søndag gælder det 5. og sidste runde af Cross Nationals i form af DM Cross Stafet (4×3 km), som har afløst holdkonkurrencen i forbindelse med DM Kort Cross. Program for søndag 5. marts:

Kl. 11.30: Hold 3x4km stafet

Kl. 12.30: Præmieoverrækkelse og kåring af samlede vinder af Cross Nationals 16-17.
Lørdag blev der desuden afviklet børnecross samt et motions-crossløb.

Se resultater fra alle lørdagens crossløb i Fredericia HER.