I en målrig affære på Vejle Stadion indkasserede VB søndag aften et nederlag på 4-2 til Silkeborg, som forværrede hjemmeholdets krise.

Vejle Boldklub skulle søndag aften forsøge at hente sæsonens første sejr i 3F Superligaen. Det skete hjemme på Vejle Stadion, hvor Silkeborg var modstanderen i søndagens sene Superliga-opgør.

Senest VB var i aktion var i Sydbank Pokalen i onsdags mod Vanløse, hvor vejlenserne på dramatisk vis vandt 4-3 efter tre scoringer i overtiden. I forhold til det opgør havde VB-træner Peter Sørensen blandet kortene anderledes, blandt andet var Sten Grytebust tilbage i målet, men til gengæld måtte Sørensen se bort fra Arbnor Mucolli, der afsonede karantæne, og også Luka Djordjevic var ude efter, da han blev skadet i opgøret mod Viborg.

Med i startopstillingen var derfor Lukas Engel og Dimitrios Emmanoulidis, der skulle forsøge at få Vejle på sejrskurs i Superligaen, og allerede efter et minut var netmaskerne ved at blafre. Bolden dansede rundt i Silkeborgs felt, hvor Vejle bød sig til, men ind kom bolden ikke.

Det blev en varsel på, hvad der var i vente. 14 minutter inde i opgøret kom Vejle i front efter et længere VAR-tjek. Emmanoulidis fik tilkæmpet sig bolden på kanten af offside, og satte den ind bag Nicolai Larsen i Silkeborg-målet.

Efter 27 minutter blev der scoret igen. Det skete, da Sebastian Jørgensen fik frit løb mod Sten Grystebusts mål, og fik sparket bolden over ham. Bolden var lige ved at blive reddet på stregen, men det lykkedes ikke, og dermed blev der udlignet i Nørreskoven. Få minutter efter lykkedes det Silkeborg at komme i front, da Jørgensen igen slog til, og satte foden på et indlæg, som han styrede i kassen til 2-1.

I det 33. minut fik Vejle udlignet. Målscoreren var Lukas Engel, som dermed i lighed med pokalkampen, kom på måltavlen, men i minuttet efter blev Silkeborg tilkendt et straffespark. Nicklas Helenius blev sendt afsted i dybden, og han blev nedlagt af Grytebust. Straffesparket omsatte Nicolai Vallys, og dermed var Silkeborg i front igen.

Den stilling holdt frem til pausen, hvor Peter Sørensen foretog den første udskiftning. Ud gik Andres Ponce, og ind i stedet kom Jacob Schoop, hvilket sendte Engel ud på kanten.

Fra anden halvlegs start var Silkeborg lige ved at komme yderligere foran, men Sten Grytebust blev redningsmanden, og derefter ventede en død periode for de 3.356 tilskuere, der havde fundet vejen til Vejle Stadion. Hjemmeholdet kunne ikke få skabt de oplagte chancer, og som konsekvens af det reagerede Peter Sørensen efter 61 minutter ud.

Ud gik målscorer Dimitros Emmanoulidos, og også Hans Høllsberg havde spillet færdigt. Ind i stedet kom Kevin Yamga, der har måtte se sin første plads på holdet blive taget af Tobias Mølgaard, og også Saeid Ezatolahi kom på banen for at gøre en forskel.

Lige lidt hjalp det. Derfor skiftede Sørensen igen ud i det 71. minut, hvor Lukas Engel forlod banen til fordel for Pierrick Brandon, som lagde sig ud på kanten og skulle sætte fart over feltet. Det var dog en anden indskifter, der kom i fokus for VB. Ezatolahi var fri i det lille felt, men han headede forbi et eller helt tomt mål.

I stedet slog Silkeborg til i den anden ende, da der opstod en tilfældighed efter, at en Vejle-spiller havde begået frispark. Dommer Mikkel Redder lod dog spillet køre for at se, om der kom en fordel ud af det, og det gjorde der. Nicolai Vallys fik bolden, og han trak ind i feltet, hvor han i helt fri position udplacerede Grystebust og kunne lade sig hylde af de medrejsende Silkeborg-fans, som dominerede lydkulissen i Vejle.

Med ti minutter igen foretog Vejle deres sidste udskiftning. Ud gik Jerome Opouku og ind i stedet kom Kevin Custovic i et sidste forsøg på at fremprovokere et VB-comeback, men det lykkedes ikke. Vejle kunne ikke etablere et pres, og endte med at tabe opgøret 4-2. Dermed har VB fortsat seks point op til SønderjyskE på 11. pladsen.

Næste gang VB skal i aktion er den 1. oktober på udebane mod OB.