Snart bliver det obligatorisk over hele landet at bruge et personligt Spil-id – Sikkert Spil – hvis man vil oddse eller spille Tips hos Danske Spils forhandlere. Sikkert Spil rulles ud i etaper over hele landet. Forhandlere i Roskilde, Jyllinge og Hedehusene blev de første. Nu hæves hegnet på Fyn.

Er du fynbo og fodboldinteresseret, skal du nu huske at have dit personlige Spil-id med, hvis du oddser eller tipper i kiosker og butikker.

Fra torsdag d.15. oktober kl.08.00 bliver det nemlig obligatorisk at vise id’et, når du vil spille sportsspil hos Danske Spils forhandlere, der ligger på Fyn.

Spil-id’et indføres for at forhindre børn og unge under 18 år i at spille om penge i butikker.

-Gennem årene har vi udviklet flere og flere værn for at sikre, at børn og unge under 18 år ikke får adgang til vores sportspil. Men vi må desværre erkende, at vi ikke er lykkedes fuldt ud med opgaven. Det er fortsat for nemt for mindreårige at spille i butikkerne, og derfor har vi indført Sikkert Spil, så vi en gang for alle sikrer, at børn og unge ikke spiller for penge hos Danske Spil, siger Niels Erik Folmann, direktør i Danske Licens Spil og fortsætter:

-Vi håber, at de mange fynboer, der plejer at spille nede i kiosken, vil tage godt imod det nye Spil-id. Det vil, som alt andet, kræve lidt tilvænning i starten, men vi har gjort os umage for at lave en løsning, der er nem og hurtig at bruge. Og ved at bruge Spil-id’et kan vi sammen beskytte mindreårige mod pengespil.

Nemmere at bekæmpe hvidvask og matchfixing
Udover at beskytte mindreårige vil Sikkert Spil gøre det sværere for kriminelle at misbruge Danske Spils sportsspil til at vaske sorte penge hvide eller forsøge at manipulere med sportsresultater.

-Med Sikkert Spil registrerer vi, hvem der spiller ude i butikkerne, og vi kan følge pengestrømmene. Det giver nogle nye muligheder for at bekæmpe både hvidvask og matchfixing, når vi kan følge pengene fra kiosk til kamp, siger Niels Erik Folmann.

Indtil videre er Danske Spil den eneste spiludbyder på markedet, som stiller krav om registrering med et personligt Spil-id, så det vil fortsat være muligt at spille anonymt hos andre udbydere. Men det skal der ændres på, mener Danske Spil:

-Så længe der er spiludbydere, som gør det muligt at spille anonymt, vil kriminelle kunne flyve under radaren. Og samtidig vil mindreårige fortsat kunne spille i butikker. Derfor håber vi, at det bliver lovpligtigt for alle spiludbydere, der sælger sportsspil at indføre et Spil-id, siger Niels Erik Folmann.

Fakta om Sikkert Spil
Fra 15.oktober bliver det obligatorisk for spillere, der vil oddse eller spille Tips i butikker på hele Fyn (eksklusiv Ærø og Langeland) at bruge et personligt Spil-id.

De kommende uger bredes Sikkert Spil ud til de 2.700 forhandlere i Danmark, som sælger Oddset og Tips.

Det nye Spil-id kan downloades fra Google Play og App Store som en app til mobilen og fås som et plastikkort.

Spillere, der er fritaget for at bruge NemID kan, kan bestille et fysisk Spil-id hos Danske Spils Kundecenter på tlf.: 36 72 80 80.

Kunder med en Oddset-app på mobilen har allerede Sikkert Spil.

Indførelsen af Sikkert Spil får ingen betydning for Danske Spils lotterier – Lotto, Vikinglotto og Eurojackpot – og Quicks skrabespil. Man vil altså fortsat kunne spille disse spil uden et at have et personligt Spil-id.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer