Her mandag morgen har flere deltagere sikkert efterveer fra lørdagens alpeligende festivitas på Axeltorv, men for nogle stod den på oprydning.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Fredericia AVISEN var forbi Axeltorv, hvor der lørdag var et brag af tyrolerfest, det kræver som altid stor forberedelse og vi var også med før, under og efter festen.

Vi talte med Brian Løkkegaard før det store brag på Axeltorv, og han lovede at der ville blive fest. Fest blev der, og vi sendte vores rapporter Patrick Viborg i lederhosen, det kom der denne artikel ud af.

Vi talte med Brian Løkkegaard her mandag og det var en glad arrangør, “Der var 800 glade gæster, vi havde satset lidt og lavet teltet større, vi ramte samme antal og det gjorde teltet mindre presset”.

brian
Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

De glade tyrolere for en dag drak cirka 2000 liter fadøl og over 2000 jägerbombs, dertil kom 600 saltkringler og der blev fortæret 650 wienerschnitzler.

“Der var ingen ballade, ingen problemer på den front var der roligt. Selvfølgelig var der mange berusede, og kun et par stykker der var så berusede, at de skulle hjælpes med at finde udgangen. Der blev ødelagt et par bænke, men det er næsten uundgåeligt, når vi opfordrer folk til at danse på bænkene. Men det er ærgerligt alligevel”, siger Brian.

Men ellers fortæller Brian om aftenens underholdning. “Michael Kyed var i topform som konferencier, Tirolerband Aalburg var helt fantastiske, det var ligesom at tænde på en knap, der gik 15 sekunder så var alle oppe og stå på bænkene og der var kædedans fra start.”

brian
Foto: Ole Sejrup Jensen

“Dj Ötzi leverede aftenens stjerne performance, da han spillede Ein Stern kom alle ind i teltet og helt op foran, der var fed stemning”, siger Brian.

“Uden de frivillige og vores sponsorer kunne det ikke lade sige gøre, vi har også været glade for de lokale forretninger, der har bakket op”, afslutter Brian.

Selvom Brian ikke er hovedarrangør næste år, så lover han, at det fortsætter i samme gode stil, måske med et par små tiltag eller justeringen. Der bliver oktoberfest igen og målet er 1000 festglade glade et dags tyrolere.