Kanalbyen rummer flere små finurligheder, nu er der et kunstværk som kan nydes i det offentlige rum i gårdmiljøet ved det næsten færdige Kongens Punkt. Det er kunstneren Signe Guttormsen som har kreeret et noget eftertænksomt værk som både rammer fortiden og fremtiden, ja faktisk også med værkets placering.

Vi er med både Kunstneren Signe Guttormsen, Projektdirektør ved Kanalbyen Tim Erling Halvorsen og Chefkonsulent Louise Bjerre på rundtur i den nye lækre del af Kanalbyen kaldet Kongens Punkt. Kongens Punkt har et flot og stort gårdmiljø som næste sommer vil ose af liv, når alle lejlighederne er beboede og nye liv kan starte.

I hjertet af Kongens Punkt kan du nyde dette kunstværk. (Foto: Thomas Lægaard / Fredericia AVISEN)

Midten af Kongenspunkt har fået et kunstværk som stiller spørgsmål til beskueren, i filmen med Signe Guttormsen forklarer hun sine tanker bag. Det var en stolt og glad kunstner som vi mødte på en solrig dag i december.

For Tim Erling Halvorsen er det endnu en milepæl for Kanalbyen og indragelsen af kunsten i de moderne byggerier:

“Vi markerer, at kunstneren Signe Guttormsen nu laver sin første prøve opsætning af den sidste del af kunstværket, den del vi kalder vasketøjet, det bliver sat op nu og skal hænge et stykke tid. Så kan vi se, hvordan det arter sig, hvordan materialet hænger, hvordan kræfterne i værket udvikler sig. Nu tester kunstneren det af og laver sin endelige installation på baggrund af de erfaringer, der bliver høstet over de næste 1 til 2 måneder. Det er nu, at vi første gang kan se kunstværket: “Det vi ikke ved, det ved vi ikke” i sin næsten helhed og det er lidt en milepæl”

Tim Erling Halvorsen kan se endnu et af projekterne blive ført ud i livet i Kanalbyen (Foto: Thomas Lægaard / Fredericia AVISEN)

Er du tilfreds med resultatet?

“Min personlige oplevelse er, at det bringer rigtig meget til gården herinde, der er mange, der stiller spørgsmål, man kan godt se, at der foregår noget. Det giver anledning til, at man kan fortælle historien om, hvad kunstværket går ud på og det giver en helt særlig dynamik ind til det gårdmiljø her i Kongens Punkt. Det er helt nye lejligheder på et nybygget sted og nu kommer kunsten ind og tager en kæmpe plads i gårdrummet, hvor det stiller en helt masse spørgsmål, der er noget stolthed over, at man får det her værk ind i byggeriet”, siger Tim.

Vasketøjet som hænger ned er en materiale prøve, inden det færdige resultat. (Foto: Thomas Lægaard / Fredericia AVISEN)

Louise Bjerre er chefkonsulent i Kanalbyen, hun er specielt glad for den beboerinddragelse, der er i kunstværket:

“Kunstværket bliver monitoreret i forhold til vind og vejr undervejs i udviklingsforløbet og det der er ret spændende her er, at kunstneren har inviteret nuværende beboere til at komme ned og hjælpe med at drage erfaringer og melde tilbage. Kunstværket bliver så udviklet og afsluttet sammen med beboerne.

For borgere som gerne vil se kunstværket, finder du Kongens Punkt ved at følge den nye del af Kongensstræde.

Www.eventc.dk
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer