Er du i et fast forhold med din cykel – eller er kærligheden lidt rusten? Middelfart Kommune og Cyklistforbundet inviterer medarbejdere og virksomheder til at dyste i VI CYKLER TIL ARBEJDE, så find en håndfuld kollegaer med lyst til at cykle og sæt holdet til Danmarks sjoveste cykel-dyst.

Gør som 60.000 mennesker gjorde sidste år og tilmeld dig sammen med et hold af kolleger til Cyklistforbundets store dyst VI CYKLER TIL ARBEJDE 2018. Måske bliver det jeres hold, der vinder spændende rejser fra Ruby Rejser, nye cykler fra SCO og meget mere.

VI CYKLER TIL ARBEJDE er for både nye og erfarne hverdagscyklister. Man kan deltage med alle cykler – også elcykler, og der konkurreres hverken om at cykle hurtigst eller længst, men om at cykle flest dage.

– Det kan være svært at få tid til motion i hverdagens familie- og arbejdsliv. VI CYKLER TIL ARBEJDE kan være et godt startskud til at bruge hverdagens transport til at få motion ind i dagligdagen, siger Klaus Bondam, direktør i Cyklistforbundet.

Sundhedsstyrelsens Nationale Sundhedsprofil viste for nylig, at danskernes sundhed rasler ned – blandt andet, at vi bevæger os for lidt. Og i efteråret viste en undersøgelse fra Københavns Universitet, at overvægtige taber sig lige så meget ved at cykle til arbejde som ved fysisk træning i fritiden.

Rikke Rytter Lindegaard, konstitueret Sundhedschef i Middelfart Kommune, siger:

“At cykle til arbejde handler ikke kun om fysisk sundhed – det handler i ligeså høj grad også om det mentale velvære og overskud. Det giver en helt fantastisk frihed og velvære at sætte sig på sin cykel, høre fuglene synge og se solens stråler på forårets farver. Og så gør det jo ikke noget, at man engang imellem kan cykle forbi bilkøerne om morgenen”.

Sunde medarbejdere kan ses på bundlinjen

Klaus Bondam peger også på, at der for virksomheder er god økonomi i at bakke op om cyklende medarbejdere. Hver gang en medarbejder skifter passiv transport ud med cykling, kan det mærkes på bundlinjen. Virksomheden sparer fem sygedage pr. medarbejder om året, viser beregninger. Derfor har borgmester Johannes Lundsfryd skrevet ud til kommunens virksomheder med en opfordring om at bakke op om kampagnen. Johannes Lundsfryd siger:

– “Vi ved, at jo mere en virksomhed bakker op om kampagnen og dens liv på arbejdspladsen, desto større forskel gør den for medarbejderne. Og hvem vil ikke gerne have flere sunde og raske medarbejdere og mindre CO2-udleding til miljøet? Jeg håber, mange vil vælge den tohjulede til arbejde i kampagneperioden og fortsætte hen over sommeren”, siger Johannes Lundsfryd.

Tilmelding til VI CYKLER TIL ARBEJDE er åben på www.vcta.dk frem til den 20. april.

FAKTA VI CYKLER TIL ARBEJDE 2018

• VI CYKLER TIL ARBEJDE løber i maj måned. Deltagerne cykler i hold á 4-16 deltagere. Hver cykeldag tæller som et lod i lodtrækningen om præmier.

• Når kampagnen er slut, trækkes der lod om en række flotte præmier og to hovedpræmier i form af rejsegavekort fra Ruby Rejser og cykler fra det danske cykelfirma SCO til et helt hold. Alle deltagere inviteres også til at deltage i de løbende præmiekonkurrencer på Facebook.

• Der kan deltages med alle former for cykler – også elcykler. Cykling kan også kombineres med tog og bus, for cykling til kollektiv transport tæller også som cykeldage.

• Det koster 60 kr. pr. deltager at være med. Mange virksomheder vælger at betale gebyret for alle deltagere, fordi motion og hverdagscykling øger arbejdsglæden og effektiviteten i virksomheden.
20. april er sidste frist for tilmelding.

Læs mere på www.vcta.dk og på www.vcta.dk/virksomheder