FC Fredericia spillede i lørdags sidste træningskamp forud for turneringsstarten på søndag, og her var der særligt et punt, der sprang i øjnene. Med en manglende arbejdstilladelse til Steven Enna, så var der ingen traditionel spydspids til at score målene.

Modstanderen i den sidste træningskamp var Hamburger SV II. Altså en ganske fin modstander, selvom holdet spiller i den fjerde bedste tyske række, Regionalliga Nord.

Jonas Dal fik en del svar i løbet af kampen, som var brugbare. Momentvis kunne man godt se, hvad FC Fredericia ville og hvor der er styr på sagerne. Forsvaret stod eksempelvis i det store hele solidt, selvom det ikke ligefrem var fordi, at HSV konstant truede bagrummet.

Konstellationen Erik Nissen og Mathias “Malte” Johannsen fungerede i det store hele fint, og Jacob Buus og Nicolaj Ritter så også solide ud på backsene, indtil Buus måtte udgå med en skade og lade sig erstatte af FC Midtjylland-lejesvenden Nikolaj Kirk.

Momentvis kunne man også se, at Anders Holvad for alvor er ved at være kommet sig over sine ankelproblemer, der drillede ham det meste af foråret.

Til gengæld blev et af de store problemer udstillet. “Skyd nu, Agon.” Det råbte Jonas Dal efter FC Fredericias offensivspiller, der i opstarten har spillet angriber. Agon Mucolli kan så mange ting på en fodboldbane, og det viste han også mod Hamburger SV II, men han manglede et slutprodukt og der blev det udstillet, at Agon tidligere i karrieren mest har gjort sig som kantspiller.

Mathias Gertsen har været en af opblomstringerne i opstarten, men han var ligeledes ret anonym i kampen mod det nordtyske hold.

Derimod kunne Jonas Dal glæde sig over, at kæderne hang sammen og presspillet, når der blev presset kollektivt, så fornuftigt ud, selvom kampen endte med at bære meget præg af en træningskamp.

Med det taget i betragtning, kombineret med FC Fredericia fortsat mangler deres spydspids, så er det ikke helt til at vide, hvordan fredericianerne står forud for søndagens åbningskamp i NordicBet Ligaen mod Superliga-nedrykkerne Vendsyssel.

http://bit.ly/metteblomsterberglecture
Klik her