Kulturredaktøren skal i dag gå på ferie, det betyder 14 dage så langt væk fra lokalstof som muligt. Batterierne skal lades helt op og tempoet skal langt ned under gulvbrædderne. Men hvad er det for nogle ting der rører sig på de sidste dage inden ferie?

Når man skal på ferie er det som om, at en spiral er startet og jo tættere man kommer på, så er der kommet lidt luftkanaler i den normale tankegang og virke. Tempoet på sidste dagen er nærmest baglæns og ens købelyst prøver at finde ting man mangler, de fleste har man slet ikke brug for.

Der er den sidste uges tid lavet små mapper inde i hovedet med de ting der skal pakkes og findes, de skubber mange ting væk som plejer at fylde hverdagen, det er første tegn på at komme ned i tempo. Men måske også andre kender det, at man får alt for meget med? Man tænker vi skal spille kort, vi skal tegne, er der tøj nok med? Spørgsmålene er mange, men hver eneste år er der alt for meget med. Når jeg er i sommerhus ender jeg ofte i sandaler og de samme badebukser og må slæbe det meste med hjem igen urørt.

Sommeren skal nydes ved havet

Med den uro og købelyst der ulmer er det en forvirrende ting at arbejde i indre by, det er som om at butikkerne kalder på mig. Ikke fordi jeg skal skrive artikler, men fordi jeg mangler noget.

Der er handlet lokalt, Vestbyens Herretøj havde en hat jeg ikke kunne undvære, det var en sommerhat fra Chillouts. Underground havde et tilbud jeg slet ikke kunne sige nej til, købte et par fede trainers fra PellePelle på tilbud. I morgen før afgang til sommerhus på Djursland skal der handles madvarer og småting. Det er også den velkendte købefælde, man står i et supermarked i sandaler og det hele er så easygoing. Man har næsten brug for alt og der er ikke det man ikke kan overskue, det er her hvor jeg godt gad at have en manual eller indkøbsseddel, men mangler det ofte.

Flotte sommer hatte, jeg købte den med blå skygge. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Jeg er skilt fra min søns mor, det er også en af de ting der giver følelser til sommerferien, han kommer hjem til mig i morgen. Der er et kæmpe afsavn, og der popper også ting op man ønsker at lave sammen i ferien. Vi skal afsted med min kæreste og hendes datter, vi er det der hedder en vaskeægte sammenbragt familie. Det er 4 personers forventninger der skal gå op i en højere enhed og når man er delebarn ender det ofte med, at man skal på ferie med både mor og far. Så når min søn kommer fra 3 ugers ferie med mor og skal afsted 2 uger med det samme, er det slet ikke sikkert han gider alle de aktiviteter.

Men som en præst engang sagde til mig, forventningens glæde er ofte stærkere end det man skal opleve. Det er dog sikkert forventnings glæde der bruser inden i og spiller et puds inden ferien. Oftest vil jeg give præsten ret, men når jeg kommer hjem til Fredericia igen vil jeg være nede i tempo og fyldt med ny energi. Men selv om følelser og forvirring op til måske er forventningens glæde, så er jeg sikker på at ferien bliver bedre en forventningen.

God Ferie vi ses snart i kulturens tjeneste.

http://www.detskerifredericia.dk/indhold/fyn-rundt-2019
Annonce.