Klokken har ringet ind på skolerne, og mange er tilbage på arbejde efter sommerferien. Det betyder også, at den travleste del af badesæsonen er ved at være forbi. Når tårnene lukker på lørdag den 13. august, vil livredderne kunne se tilbage på en sæson med blandet vejr og få rigtig gode stranddage.

– Når børnene begynder i skole igen, og forældrene er tilbage på arbejdet, betyder det også markant færre strandgæster. Derfor lukker vi tårnene på lørdag, men vi håber, at der er mange, der i løbet af ugen vil benytte chancen for en sidste tur i bølgerne, mens der er livreddere på vagt, siger René Højer, programchef i TrygFonden.

Børnehaver og skoleklasser inviteres til en snak om badesikkerhed
Børnehaver og skoleklasser er velkomne til at slå et smut forbi det lokale livreddertårn og tale med livredderne om badesikkerhed.

– Det er den sidste uge, hvor vi har livreddere på strandene, og det er en uge, hvor flere skoleklasser og børnehaver vælger at tage en udflugt til det lokale livreddertårn. Det skal de være meget velkomne til, og livredderne står klar til fx at fortælle om de fem baderåd, de lokale forhold på strandene og forklare, hvordan man slipper ud af et revlehul, siger Anders Myrhøj, chef for drift og sekretariat, TrygFonden Kystlivredning.

Hvis man kigger forbi tårnet, deler livredderne gratis malebøger og baderådsfoldere ud til interesserede børn og voksne.

Husk baderådene når tårnene er lukket 
Lær at svømme, bad aldrig alene og hold øje med børnene. Sådan lyder nogle af de baderåd, som livredderne har givet badegæsterne i løbet af sæsonen. TrygFonden Kystlivredning opfordrer fortsat badelystne strandgæster til at følge de fem baderådene og til altid at orientere sig om de lokale forhold, inden de går i vandet.

– I løbet af sommeren har livredderne talt rigtig meget med strandgæsterne om baderåd, hvordan man læser vandet og hvilke forholdsregler, man skal tage sig, inden man hopper i havet. Vi håber, at vores oplysende arbejde igennem sæsonen, har klædt folk godt på til at passe på sig selv og hinanden, nu hvor livredderne siger tak for i år, siger Anders Myrhøj, chef for drift og sekretariat, TrygFonden Kystlivredning.