Shu·bi·dua – The Musical vender hjem

2

Shu·bi·dua – The Musical bliver den første store opsætning hos det nye Fredericia Musicalteater! Der venter et farverigt og fantasifuldt gensyn – og genhør med de største Shu·bi·dua hits, når Fredericia Musicalteater og LION Musicals præsenterer Shu·bi·dua – The Musical, der har premiere den 3. november 2021 i Fredericia. 

I foråret 2020 skulle Stærk Tobak, Costa Kalundborg og Den Røde Tråd have givet genklang i Fredericias gader og stræder, men det daværende Fredericia Teaters konkurs forhindrede genopsætningen af Shu·bi·dua – The Musical. Nu producerer LION Musicals en ny, opdateret genopsætning af megasuccesen. En del af castet fra originalproduktionen er igen med til at give liv til Shu·bi·dua’s fantasifyldte univers sammen med helt nye talenter fra DDSK Musicalakademiet Fredericia. 

Det startede i Fredericia
Nu hvor Fredericia igen har fået et musicalteater, er det blevet muligt at afholde premieren lige her, hvor det hele startede. LION Musicals har indgået en aftale med det nystartede Fredericia Musicalteater, der sikrer, at Danmarksturnéen får sit startskud i musicalens hjemby. Shu·bi·dua – The Musical har premiere på Fredericia Musicalteater den 3. november 2021. Billetterne går i salg onsdag den 10. marts kl. 10.00 

Gensynsglæden med publikum bliver stor 

Til originalopsætningen i 2015 nåede over 180.000 at opleve musicalen. JP’s Henrik Lyding gav seks stjerner og skrev: 

”Nam nam! Overrumplende, visuelt original og scenisk ualmindelig veloplagt musical i Fredericia med Shu-bi-duas øreklistrende melodier.” 

Både LION Musicals og Fredericia Musicalteater er glade for at have fået lov til at give Shu·bi·dua  – The Musical nyt liv på scenen

Bjørg Gamst. Foto: AVISEN

– Jeg er glad og stolt over, at Shu·bi·dua vender hjem, og at netop Fredericia Musicalteater står med premieren, fortæller konstitueret teaterchef Bjørg Gamst, der selv stod på scenen som musicalens Sille, da Shu·bi·dua – The Musical turnerede i 2016. 

– Det bliver helt ubeskriveligt at kunne åbne dørene for publikum efter at have kæmpet for teatret igennem så lang tid. Vi håber, at begejstringen og gensynsglæden vil være større end ærgrelsen hos dem, der brændte inde med billetter. Jeg har stor forståelse for frustrationerne, men som ny virksomhed hverken kan eller må vi refundere eller give særlige fordele. Heldigvis kan vi mærke byens kærlighed til musicals, og glæden over at Fredericia igen har et musicalteater. 

Nostalgi-sus gennem 80’erne og 90’ernes Danmark


Musicalen er fyldt med Shu·bi·dua’s ørehængere og al deres humor, alvor, finurligheder, melodiske landeplager og skarpe, frække og gakkede tekster. Historien præsenterer os for drengen Mick, der balancerer på knivsæggen mellem fantasi og vrangforestillinger. Hans idéer om fantasivenner og kæmpehvaler af papmaché får frit løb på farens stamværtshus, langt fra mors velmenende formaninger. Men Mick bliver voksen, får et fedt job, falder for en sød pige, og alligevel er det ikke helt ligetil at finde sin plads her i livet. 


Fakta om Shu·bi·dua – The Musical 

Det kreative hold: 

Instruktør: Thomas Agerholm 

Koreografer: René Vinther & Kim Ace Nielsen 

Kapelmester: Thomas Møller 

Manuskript: Mads Æbeløe Nielsen med Søren Møller samt Thomas Agerholm  

Rolleliste: 

Mick: Thor Vestergaard 

Sille: Alberte Hønnicke Kyst 

Carlos: Kim Ace Nielsen 

Molly: Cecilie Greiber Alring 

Mor: Trine Pallesen og Maria Skuladottir 

Far: Ole Boisen 

Knud: Nis Pedersen
Ensemble: Troels Graakjær, Simon Kuno Glæsel, Andrea Ulvenstål, Ernestine Ruiz, Fie Alberte Damgaard-Lauritsen, Rikke Lillevang, Liv Stevns, Jacob Pruiser, Christoffer Skov, Mikkel Emil Lynge Nielsen, Thomas Jensen 

Swing: Christine Sonnich Møller 

Spilleperiode

Premiere: 3. november på Fredericia Musicalteater 

Fredericia Musicalteater: 3.-28. november 2021 

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Allan Pertti Frandsen
Allan Pertti Frandsen
08:23 - 9. marts 2021 08:23

Vores elskede teater har bragt Fredericia på det kulturelle Danmarkskort og skabt økonomisk vækst i vores fantastiske by.

Sonja Vindelev
Sonja Vindelev
22:35 - 10. marts 2021 22:35

Så fedt, at Fredericia Teater igen er på plakaten.