Shopunika holder åbent hus på søndag fra klokken 10.00 – 16.00 på Brovadvej 23F, hvor deres lagerhal bugner af store krukker. Fredericia AVISEN taler med indehaver Kim Jensen og investor Finn Roy om hvordan Shopunika kom til verden.

Kim Jensen siger, “jeg havde sparret med Finn Roy længe tilbage for 10 år siden, om jeg skulle starte noget. Det blev aldrig til noget, så er tiden gået”

Kim var en aktiv sportsmand men blev skadet og fik en del mere tænke tid. Det gjorde at ideen om at starte selvstændigt kom op igen. Det fik Kim til at kigge sig om efter robotplæneklippere, det gik der et år med.

Robotplæneklipperne var sådan set en ok ide, men der var flere ting der gjorde importen problematisk. Der blev testet modeller der ikke var på det danske marked, men det var besværligt specielt med reparationer. Senere viste det sig også at Bilka og Elgiganten fik modellerne på deres hylder, det var en af grundene til at de trak stikket til den ide i januar 2018.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

I stedet kom ideen om krukkerne og Shopunika blev skabt.

Der gik så lidt tid inden vi kom på det, men vi blev enige om, at det med krukker havde været oppe før , så vi kiggede nærmere på det og researchede det”, siger Kim.

Der ligger en masse research bag at finde de krukker de har nu, der er blevet set på produkter og fundet inspiration specielt på Bali og Kreta. Krukkerne fra Vietnam er fundet på nettet.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Shopunika finder altid selv sine produkter, de fortæller hvordan de gerne vil have krukkerne og så bliver de importeret. Så man finder ikke deres designs andre steder i Danmark. Lige nu har Shopunika 45 forskellige typer krukker som man kan besigtige ved deres åbent hus i morgen. Med Amazon på vej ind på det danske marked gør Shopunika noget ud af at skille sig ud.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

“Ja, Amazon er en af de store og vi har også nogle store herhjemme , som gør lidt det samme og får alle de her ting og hvis man skal konkurrere med dem, skal man finde noget, som ikke er på enhver hylde”, siger Finn Roy.

Udover krukkerne har Shopunika også slået sig på spejlbassiner som flere og flere bruger som havedekoration. De er nemme at håndtere og vedligeholde og giver en flot stemning i haven. Der er også dekorative bålsteder, for eksempel en stor klode, hvor verdenslandene er udskåret så flammerne lyser op. Det er ikke ideer de to driftige herrer mangler, de viser flere projekter de arbejder på men ikke kan afsløre endnu.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Besøg Shopunika søndag, de griller pølser og har kolde øl og vand.

bit.ly/LethiFredericia
Skal du opleve legenden i Fredericia? Så klik her