Hele sagen om Fredericia Spildevands opgravninger har været debatteret meget, og senest kunne Fredericia AVISEN fortælle, at det vil være en dyrere løsning at arbejde hurtigere – men det vil være endnu dyrere at lade være, lyder det fra Shoppingformanden.

Der var et stort smil på formand for Fredericia Shopping, Ole Mortensen, da Fredericia AVISEN kiggede ind i Miami Tøjeksperten, men det smil stivnede lidt, så snart snakken faldt på hele Spildevands-sagen.

Planerne for det fremtidige arbejde betyder, at et af byens mest vitale lyskryds, krydset ved Vesterbrogade/Indre Ringvej, skal være lukket i en længere periode. Det har store konsekvenser for forretningerne på Vesterbrogade, der også er en del af Fredericia Shopping, men det vil også få konsekvenser for butikkerne i gågaden, fortæller Ole Mortensen.

“Der kører omkring 6.000 biler ind af Danmarks Port hver eneste dag, og et tilsvarende antal kører den vej ud også. Det er klart, at det vil få konsekvenser, hvis man lukker den indfaldsvej”, siger Ole Mortensen og fortsætter:

“Den trafik der er ned af Vesterbrogade og ind gennem Danmarks Port herind til Fredericias midtby, den stopper jo fuldstændig, hvis det kryds bliver spærret”.

Hvilke konsekvenser det konkret vil have for byens forretninger tør Ole Mortensen ikke gisne om, for det hele kommer an på så mange ting, som eksempelvis om fredericianerne finder en anden vej ind til centrum.

“Det er kun gisninger det hele, det er klart. Vi kan ikke stå her i dag, før arbejdet overhovedet er begyndt, og så tale om hvilke konkrete effekter det vil have for byens butikker”, forklarer Ole og fortsætter:

“Men én ting er sikkert: Der vil være konsekvenser. Umiddelbart vil et tab af 6.000 biler om dagen jo ende ud i et omsætningstab, der i sidste ende kan risikere at koste arbejdspladser. Men det er svært at spå, men det vil være dyrt for butikkerne, hvis ikke man arbejder hurtigere”.

https://fairbillet.dk/Store/Basket/BuyTicket?EventId=249&TicketCategoryId=845d