A/S Dansk Shell skulle have været i gang med at indsætte et biologisk værn på den del af Østerstrand, der går helt op til havneterminalen, men grundet vejrforhold, er arbejdet nu udsat til sommeren 2019.

“Vi har lovet at sætte noget i gang, og det holder vi naturligvis, men vi kan kort sagt ikke gøre det ordentligt, inden vinteren sætter ind,” siger Pressechef Torben Øllegaard Sørensen fra Shell Raffinaderiet i Fredericia.

Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen

Kan du fortælle mere om selve værnet?

“Vi etablerer en biologisk barrerier, som stopper, hvad der kunne komme ud fra havneterminalen af olie. Det drejer sig om nogle kemiske processer, der nedbryder, hvad der måtte være af materiale. Stranden har faktisk allerede renset sig selv rigtig meget, og vores undersøgelser viser, at det sidste vil nedbryde sig selv på tre-syv år,” siger Pressechefen og fortsætter:

“Det betyder også, at vi laver et monitoreringsprogram, for at tjekke at alt virker som det skal. Vi har informeret Region Syddanmark, som er myndighed på sagen, og naturligvis også Fredericia Kommune”.

Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Hvem skal udføre arbejdet?

“Det bliver helt sikkert nogle store danske entreprenører med ekspertise i den slags. Det kræver noget, at vi når noget materiale i jorden, der kan arbejde videre, imens det ligger dernede, så det er ikke bare lige”.

https://jutlander.dk/om-jutlander-bank/om-os/afdelinger/fredericia