Shell Petroleum Company Ltd (Shell) har underskrevet en salgsaftale med PL ESG Denmark Co APS (Postlane Partners) vedrørende A/S Dansk Shell, Shells resterende downstream-forretning i Danmark. Aftalen omfatter raffinaderiet i Fredericia samt lokale handels- og forsyningsaktiviteter.

“Frasalget sker i overensstemmelse med Shells globale strategi om at ændre vores portefølje og produkter for at opfylde vores kunders behov for renere energi,” siger Robin Mooldijk, Executive Vice President, Manufacturing. 

Prisen på Dansk Shell er ikke offentliggjort – og Shell har flere gange forsøgt at frasælge raffinaderiet. Det er nu lykkes.

“Denne exit understøtter skiftet i vores portefølje af raffinaderier fra de nuværende fjorten til seks høj- værdi energi- og kemikalierparker, hvilket understøtter vores ambition om at være en energivirksomhed uden nettoemissioner senest i 2050, i trit med samfundets udvikling,” siger han.

Postlane Partners er et uafhængigt investeringsselskab indenfor vedvarende energi, der søger at erhverve og optimere energi- og infrastrukturaktiver med et miljømæssigt, socialt og corporate governance-fokus.  Postlanes udviklingsplaner for raffinaderiet omfatter co-processing af bioprodukter og vil også fokusere på grøn brint og potentialet for avancerede biobrændstoffer.

Omkring 260 personer, der i dag er ansat hos A/S Dansk Shell, vil fortsat være ansat i virksomheden under det nye ejerskab.  Salget forventes at være afsluttet i andet kvartal 2021 under forudsætning af myndighedernes godkendelse.

Postlane Partners er en kapitalfond, som fortrinsvist investerer i energisektoren og infrastruktur. Postlane Partners holder til i delstaten Connecticut i USA.

Dette frasalg efterfølger salget af Shells marketingforretning (tankstationer mv.) til Couche-Tard i 2016 og Shells upstream-forretning til Noreco i 2019 og markerer Shells exit fra Danmark som selvstændig virksomhed med ansatte mv. Shell vil stadig være til stede i Danmark via en Aviation JV og Retail franchise

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer