Ifølge meningsmålingerne ser det ud til, at SF får et mandat ved det forestående kommunalvalg. Øverst på SF’s liste finder man Connie Maybrith Jørgensen, der har en stor erfaring i arbejde med socialt udsatte og kommunal forvaltning.

– Jeg er en nørd, siger Connie Maybrith Jørgensen, når hun bliver bedt om at beskrive sig selv. Nørd på den gode måde, må man forstå, for hun går op i at kende regler og lovgivning – ud og ind – og så er det vigtigt for hende at hjælpe hvor hun kan.

– Jeg er vokset op i en storfamilie med tre og siden fire mindre søskende. Jeg er opvokset her i Fredericia, hvor jeg også fandt min mand til en erhvervspraktik i militæret. Vi har begge været meget aktive i forskellige dele af fagbevægelsen siden, forklarer Connie Maybrith Jørgensen.

I flere år arbejdede Connie som ufaglært på Voss-fabrikken, men da børnene blev ældre ville hun gerne have en uddannelse. Valget faldt på pædagoguddannelsen, en uddannelse der siden har givet hende en masse oplevelser med udsatte borgere i samfundet.

– Jeg har arbejdet flere forskellige steder, men fælles for dem alle er, at jeg har arbejdet med udsatte borgere på den ene eller den anden måde. Jeg har stort set arbejdet som leder fra start, nok fordi jeg ikke er bange for at tage ansvar, siger Connie Maybrith Jørgensen og fortsætter:

– Jeg har arbejdet på et botilbud i Brejning i 10 år, inden jeg fik et job som leder af aktivitetshuset på Jupitervej og siden også Proaktiv. Derfra blev jeg konsulent i Fredericia Kommune. Jeg har i mit arbejdsliv oplevet rigtig mange udsatte borgere. Jeg arbejder i dag i et botilbud for unge med lettere udviklingshandicap, misbrug, kriminalitet – det de har til fælles er, at de er larmende omsorgssvigtet.

Det handler om at tage ansvar

Det politiske ligger ikke fjernt for Connie. Som hun beskrev det tidligere har både hendes mand og Connie selv været meget aktive i fagbevægelsen – og i 2009 meldte hun sig ind i den lokale afdeling af SF. Som hendes erhvervserfaring afspejler, så er Connie særligt optaget af socialt udsatte borgere.

– Jeg har altid været meget optaget af, at verdens goder ikke er ligeligt fordelt. Jeg har en kraftig social indignation, formentlig fra min opvækst. Jeg kommer fra et hjem hvor vi boede i et socialt boligbyggeri, hvor jeg også havde forældre der var opmærksomme på andre børn, der ikke havde det godt. Jeg er vokset op med, at man selvfølgelig tager ansvar, siger Connie Maybrith Jørgensen.

– Jeg synes det er vigtigt, at man ser andre end sig selv. Jeg synes at vi som mennesker har pligt til at hjælpe hinanden. Jeg har en stor ansvarsfølelse. Folk skal stole på, at man kan regne med politikerne. Det med at påtage sig ansvaret har fulgt mig altid, fortsætter hun.

Det er med ydmyghed, at Connie har valgt at stille op til byrådet som spidskandidat. Bag sig har hun en samlet gruppe i SF, hvor hun har et ansvar. Men hun har også tænkt meget over det ansvar det vil være, at blive valgt. Men hun føler, at hun har noget at byde på fagligt – og hun håber, at borgerne kan genvinde tilliden til politikerne.

– En af de overvejelser jeg har gjort mig er, at jeg har erfaring og viden fra det kommunale område, så der er mange ting jeg har et kendskab til. Jeg er lovgivningsnørd, så jeg går meget op i at det man er forpligtet til, det lever man op til. Jeg kan de fleste lovgivninger næsten udenad, jeg er bare meget nørdet. Det værste der kan ske er, at befolkningen mister respekten for politikerne, siger Connie Maybrith Jørgensen og fortsætter:

– Hvis man stemmer på mig eller SF så får man forhåbentlig en eller to repræsentanter der vil prioritere miljø og klima – og ikke mindst de der bor i byen. Vi går til valg på at være en del af et rødt-grønt flertal. Det ser ud til, at det bliver tæt, men der er ikke et bedre bud end et rødt-grønt flertal. De blå har med tydelighed vist, at de ikke er klar til at tage ansvaret for de ting der er sket.

– Vi vil ikke være bange for at sige fra. Vi gør det vi siger. Vi vil ikke gå på kompromis med vores holdninger, bare fordi man skal være en del af et flertal hvor vi kan få poster. Vi står vagt om vores værdier, uanset hvem der er borgmester. Vi er ikke blege for at stemme imod. Vi vil gøre alt vi kan for at trække politikken i vores retning, slår Connie Maybrith Jørgensen fast.

– Man vil nok heller ikke komme til at se, at man kan samle så meget magt i økonomiudvalget, som tilfældet har været. Alle skal inddrages – også borgerne. Byrådsmøderne skal igen give borgerne taletid og mulighed for at stille forslag. Lukkede punkter hører kun til hvor det lovmæssigt skal til. Der er behov for ærlige og redelige mennesker, det kan man regne med ved os, siger Connie Maybrith Jørgensen.

Hvad håber du borgerne husker på valgdagen?

Det man skal huske er, at man vil få en som vil arbejde for et nyt politisk klima med større gennemsigtighed. Borgerne vil i højere grad blive inviteret ind og få indflydelse. Fokus er på dem der er mest trængte i samfundet – og at vi skal passe rigtig godt på vores klima og miljø, svarer SF’s spidskandidat, Connie Maybrith Jørgensen.