Danmark tørster efter faglærte unge – og ifølge en analyse fra AE, vil Danmark i 2025 mangle 72.000 af dem. Det vil koste dyrt for de mange virksomhederne i Trekantsområdet, hvis der ikke gøres noget.

I Fredericia har man imidlertid taget udfordringen op, sådan at folkeskolerne aktivt samarbejder med erhvervsuddannelserne om at vejlede flere til at tage en erhvervsuddannelse. Samarbejdet kaldes Mobication, og onsdag den 1. marts besøger SF´s formand Pia Olsen Dyhr EUC Lillebælt for at høre om de gode erfaringer:

– Vi lever af produktion og logistik i Trekantsområdet, og derfor er mangel indenfor disse erhvervsuddannelser en katastrofe for vores område, så jeg er glad for, at Fredericia er fremme i skoen for at få flere til at tage erhvervsuddannelser, siger Marianne Thomsen, byrådsmedlem for SF.

Både Marianne Thomsen og Karina Lorentzen, folketingskandidat for SF i Fredericia, er med på rundturen.

Teamet bag Mobication har varslet, at der vanker en særlig overraskelse til Pia Olsen Dyhr, når hun kommer – de har nemlig forberedt en gave til hende.

Både Marianne Thomsen og Karina Lorentzen, folketingskandidat for SF i Fredericia, er med på rundturen, når SF´s formand Pia Olsen Dyhr besøger erhvervsuddannelserne i Fredericia. (PRfoto)