SF’s folketingskandidater Karina Lorentzen Dehnhardt og Lars Olesen gik forleden til kamp mod brugerbetalingen på Fredericia Sundhedscenter.

De havde stetoskoper, lægekitler og både dankort- og sundhedskort med – de to SF-kandidater til folketingsvalget, Karina Lorentzen Dehnhardt og Lars Olesen – da de forleden lavede kampagne mod brugerbetaling foran sundhedscenteret i Fredericia.  Det er nemlig en af partiets mærkesager at udfase til det kommende valg.

– Mange af os har jo vænnet os til, at vi skal betale for fx tandlæge og fysioterapi, og det betyder, at dem som ikke har råd, undlader at få den behandling, de egentligt har behov for. Det skaber en enorm ulige adgang til sundhed, og det er uacceptabelt, forklarer Karina Lorentzen. 

De to SF’ere snakkede med forskellige borgere ved sundhedscenteret, og der var god opbakning til at afskaffe brugerbetalingen, da de to stod og viftede med forstørrede dankort og sundhedskort og sundhedskort i postkortstørrelse.

–  Folk er jo enige med os i, at det er underligt, at vi skal have dankortet frem, når vi skal til tandlægen. Det vil være en forbedring for mange, hvis den allerede er betalt over skattebilletten, så man ikke skal vurdere, om man har råd, slutter Lars Olesen af.

www.eventc.dk