Mens vinterkulden raser, og meteorologerne lover frost langt ind i marts, er SF’s byrådskandidat Sune Nørgaard Jakobsen blevet bekymret for byens udsatte, der bruger Kirkens Korshærs varmestue. For om en måned findes der ikke et tilbud, hvis der ikke findes en økonomisk løsning.

“De mennesker, der bruger varmestuen, har ikke andre steder at gå hen. Det vil være forfærdeligt, hvis varmestuen lukkes, og derfor har jeg i dag bedt vores lokale folketingsmedlem om at rejse sagen med socialministeren, så vi også har et tilbud i Fredericia efter 7. marts,” siger Sune Nørgaard Jakobsen

SF’s lokale folketingsmedlem Karina Lorentzen har lovet at bringe sagen op for socialministeren. Hun har fulgt med i varmestuens trængsler, og hun mener, at regeringen må bidrage til en lokal løsning.

“Under sidste nedlukning havde vi et lignende problem, hvor nogle af de sociale organisationer også fik problemer med at fortsætte deres tilbud, fordi de lever af salget fra genbrugsbutikker. Der blev der afsat en pulje penge, som afhjalp det problem. Jeg vil gå til socialministeren og presse på for at vi finder en løsning, for vi taler om nogle af de meste udsatte,” siger Karina Lorentzen.

Coronanedlukningen af Kirkens Korshærs genbrugsbutikker giver varmestuen i Fredericia et hul i økonomien, og i februar fik det varmestuen til at melde, at den måtte lukke ned. Det fik lokale politikere til at afsætte en ekstra bevilling til Kirkens Korshær på 60.000 kroner, som holder liv i varmestuen indtil 7. marts. Derefter truer en nedlukning igen.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer