SF’s retsordfører Karina Lorentzen vil have heroinbehandling til Trekantområdet. Det sker efter at en vejlensisk bruger har haft fravær i behandlingen i Esbjerg.

Der er en skævhed i udbuddet af heroinbehandling, mener retsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt (SF). Hun vil nu bringe sagen til sundhedsministerens bord, efter at have læst om vejlensiske Gert Sandfeldt, der har haft svært ved at fastholde sin behandling i Esbjerg på grund af lange transporttider.

»I dag bliver personer, der skal have heroinbehandling i Kolding, Vejle eller Fredericia nødt til at transportere sig en eller to gange dagligt i tog til Esbjerg, Aarhus eller Odense. Det giver lange transporttider for brugerne, og det er urimeligt for udsatte borgere, der i forvejen lider under kaotiske forhold, «siger hun.

»Der er simpelthen en geografisk ulighed i adgangen for nogle af de mest sårbare grupper i samfundet. Jeg er overbevist om, at med en bedre tilgængelighed kan vi give brugerne mere livskvalitet ved kortere rejseaktivitet, men vi kan også hjælpe flere, fordi afstand betyder noget. Hvis man skal i behandling, er der nemlig krav om, at man skal være stabil.«

Karina Lorentzen, som også er landdistriktsordfører, er optaget af tilgængelighed af sociale tilbud, og hun har derfor bedt sundhedsministeren forholde sig til, om der kan laves en filial i Trekantområdet. Hun var tidligere, som social- og sundhedsudvalgsformand i Kolding Kommune, ophavsmand til en lokal heroinklinik for 12 personer, men den blev sparet væk, da hun kom i Folketinget, da kommunen kom i økonomiske problemer.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer