I dag lancerer fagbevægelsen en kampagne mod den voksende ulighed. Ifølge tal fra FH er uligheden vokset gennem de seneste 10 år i Fredericia, og det er et problem, mener SF’s folketingskandidat Karina Lorentzen.

I Fredericia ejer de 100 rigeste indbyggere lige så meget 20.000 tilsammen af de borgere, som tjener mindst i de to kommuner. Samtidig har den rigeste tiendedel i Fredericia Kommune fået 13% flere penge i mellem hænderne, mens den fattigste tiendedel er blevet 8,2% fattigere. Det viser tal fra fagbevægelsen, og det mener SF’s folketingskandidat Karina Lorentzen er voldsomt.

– De her tal viser, at nogle få i vores samfund sætter sig på formuerne. Det skaber store forskelle i vores samfund, når afstanden mellem rig og fattig bliver for stor, og det truer både trygheden og sammenhængskraften, mener Karina Lorentzen, folketingskandidat for SF og socialudvalgsformand.

– I stedet for evindelige skattelettelser til dem, der tjener mest, bør vi investere i trygheden i uddannelser for alle og ordentlig hjemmepleje og sygehuse for det brede flertal, som ikke bare kan gå ud og købe sig til ekstra ydelser.

SF vil lægge skat på formuerne
Op til partiets 60 års fødselsdag lancerede SF et skatteudspil, hvor et af forslagene var at indføre en formueskat. Det vil SF blandt andet for at begrænse uligheden, hvor penge ofte går i arv og hvor ”penge tjener penge”. Ifølge partiet skal de penge bl.a. investeres i velfærd, fx flere pædagoger og sygeplejersker.

– En genindførsel af formueskatten vil lægge en dæmper på forskellene og uligheden, og samtidig vil vi sikre penge til velfærden. Det er er en vigtig prioritet for SF sammen med en skat på aktieindkomster, så de højeste indkomster ikke bare kan reducere deres bidrag til samfundet ved at tjene penge på andet end arbejdsindkomster, forklarer Karina Lorentzen


Tal fra LO’s www.stopuligheden.dk