Valget af Sundplejen ApS som ny leverandør af privat hjemmepleje i Fredericia Kommune undrer SF i Fredericia. SF frygter for kvaliteten. Vi har talt med Næstformand Connie Maybrith Jørgensen.

“Det er med større og større undren vi i SF dag for dag kan følge håndteringen af økonomien på velfærdsområderne i Fredericia Kommune,” indleder Connie Maybrith Jørgensen og fortsætter:

“I den senere tid har man i dagspressen kunne læse om den seneste Udbudsrunde på Privat hjemmepleje, hvor det fremgår, at de nuværende udbydere er blevet underbudt af en ny udbyder, der har budt hele 10% under de øvrige tilbudsgivere. Den nye udbyder opererer alene i Haderslev Kommune. Vi bliver af Kommunaldirektøren forsikret om, at alt er gået efter bogen og at Fredericia Kommune har pligt til at tage mod det billigste tilbud. Det er ikke ikke helt rigtigt, man må gerne medinddrage kvaliteten i vurderingen. Det kunne være rart om de Politisk ansvarlige som f.eks. Borgmesteren vil svare på en række spørgsmål.”

Hvilke spørgsmål tænker du på?

“Er kvaliteten af opgaverne beskrevet i Udbuddet af hjemmepleje sænket i forhold til den nuværende standard? Har Fredericia Kommune forholdt sig til om tilbudsgiverne har ordnede løn og arbejdesforhold? Er man i Fredericia Kommune igang med at sænke kvalitetsstandarden på Hjemmepleje således Fredericia Kommunes egen Hjemmepleje sænkes tilsvarende niveau?,” siger Connie Maybrith Jørgensen, der også er medlem af Handicaprådet og slutter:

Connie Maybrith Jørgensen

“Det er soleklart, at enten skal den ældre borger have mindre og ringere hjemmepleje, eller så skal SOSU medarbejderne løbe stærkere, med mindre der tale dumping priser fra en ny aktør som ønsker at komme ind på markedet.”

http://www.fredericiakfum.dk