Det lokale folketingsmedlem Karina Lorentzen (SF) havde onsdag miljøminister Lea Wermelin (S) i krydsild i folketingssalen om klapning af havneslam ved Trelde Næs. Kolding Kommune har nemlig søgt Miljøstyrelsen om tilladelse til at klappe havneslam netop der.

Havneslam som potentielt indeholder skadelige stoffer i vandmiljøet. Miljøministerens svar til Karina Lorentzen var, at der er en undersøgelse af miljøskadelige stoffer på vej – og at den kan få betydning for klapningerne. 

– Jeg opfatter ministerens svar som en mikroskopisk åbning for, at i takt med at myndighederne får kortlagt de miljøskadelige stoffer, så kan det være, at der ikke længere skal klappes slam, siger folketingsmedlem for SF, Karina Lorentzen. 

– Ulempen er, at det går der næst noget tid med. Derfor vil jeg bede ministeren overveje, om man ikke skal stoppe tilladelserne til klapninger, som ikke er tvingende nødvendige i mellemtiden indtil vi får strategien. Der er trods alt forskel på en nødvendig vedligehold af en sejlrende og så et stort boligprojekt, som måske ikke behøver at blive hundset igennem. 

Karina Lorentzen har stillet en række yderligere spørgsmål til miljøministeren i sagen, som hun nu afventer svar på.

Leave a Reply