Af spidskandidat for SF i Kolding, Vejle og Fredericia, Karina Lorentzen, Sindalvej 4, 6000 Kolding

I denne tid samles verdens ledere omkring klimaforhandlingerne ved CO24. Det er nødvendigt, at de tager ansvar for at bremse klimaforandringerne, for konsekvensen af at lade være, er voldsommere vejr, klimaflygtninge og havstigninger.

Vi skal skabe håb om, at det er muligt at gøre noget. Det håb findes især hos de unge, hvor fire ud af fem mellem 18-29 år mener, at klimaforandringerne er det vigtigste emne op til det kommende folketingsvalg. Hele 90% synes, at politikerne skal gøre noget ved klimaudfordringerne øjeblikkeligt.

Selvom min datter kun er 7 år, mener jeg, vi skal lytte, når kommende generationer forsøger at råbe os op. Det er jo dem, der skal overtage kloden efter os. Det er vores ansvar, at overlevere en bæredygtig klode til kommende generationer – andet vil være uansvarligt.  

De unge er fulde af handlekraft og klar til at tage ansvar for vores klode. Det finder man desværre ikke hos regeringen. Klimaudfordringer kræver langt større handlinger, end at farve sit logo grønt og tage et grønt slips på. Senest har regeringen gjort det billigere at eje privatfly, forinden var det de dyreste biler.

SF har i 60 år kæmpet for grøn omstilling. Den kamp vil jeg fortsætte. Jeg vil handle på klimaforandringerne med ambitiøse politiske tiltag. Danmark skal have verdens mest ambitiøse og bindende klimalov, som sikrer, at vi som land hvert eneste år bliver grønnere og grønnere.