I den seneste tid har SF i Fredericia været i gang med at finde deres kandidater og politik frem mod byrådsvalget i 2021. Det har skabt intern uenighed, og senest i går trådte nogle af kritikerne ud. Men ledelsen holder fast i den kurs, der nu er lagt.

»I SF Fredericia har vi højt til loftet, vi brænder for at lave politik og i processen kan bølgerne naturligvis godt gå lidt højt. Det er charmen ved et demokrati, alle har mulighed for indflydelse. Men det er altid flertallet der bestemmer retningen. I SF Fredericia havde vi på generalforsamlingen d. 13. juni 2020 valgt Marianne Thomsen som vores spidskandidat, men grundet en fejl i valghandlingen på vores generalforsamling skulle valghandlingen gå om. I mellemtiden har to kandidater valgt at trække sig fra listen, da de var uenige i den politiske retning«, siger SF’s næstformand Sune Nørgaard.

Senest den 24. september 2020 afholdtes der et medlemsmøde, hvor Marianne Thomsen blev genvalgt som spidskandidat. De utilfredse medlemmer har ment, at hun ikke kan trække stemmer nok til SF, så de får plads i byrådet. De er heller ikke enige i den politiske linje, men det tager Sune Nørgaard roligt:

»Jeg kan konstatere at 4 personer efterfølgende har valgt at melde sig ud af partiforeningen, på grund af utilfredshed af valget af spidskandidat og hvad de betegner som manglende politisk retning. Men derfra og så til at smække med døren klæder ingen. Men det er udgangspunktet og det tager vi med ophøjet ro. I SF Fredericia bakker vi naturligvis op om vores spidskandidat og vores politiske retning er helt klar og tydelig«.

Den linje handler ifølge Nørgaard om at bryde det socialdemokratiske flertal, som han mener har skabt lukkethed og uigennemsigtighed. Seneste har SF sammen med Alternativet opstartet en underskriftsindsamling rettet mod sagen om Fredericia Teater, hvor man forlanger en uvildig undersøgelse af forløbet. Herudover har man engageret sig i debatten om Familieafdelingen og borgerinddragelsen, samt en forbedret indsats indenfor de sociale områder iøvrigt. Sune Nørgaard understreger at han mener SF har været meget synlige i debatten, og kan ikke genkende kritikken.

»Vi går til kommunalvalget med det mål for øje at bryde det Socialdemokratiske enevælde i Fredericia byråd. Vi kræver stadig en ældreomsorg og pleje, der tager udgangspunkt i mennesket og ikke i skemaer og plejepakker, vi ønsker klub- og fritidstilbud til de unge i midtbyen, en midtbyskole og reelle klimatiltag. Alt dette og mere til er vigtige og centrale emner for os. Der er plads til uenighed, men vores politiske kurs ligger altså fast, og den er sat af medlemmerne«, slutter Sune Nørgaard. ■

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer